‘Kılıçdaroğlu’na yüksek tazminat cezası veren hâkim, 15 Temmuz’dan sonra kaçarken yakalanmıştı’

‘Kılıçdaroğlu’na yüksek tazminat cezası veren hâkim, 15 Temmuz’dan sonra kaçarken yakalanmıştı’
30 Mart 2023 10:14

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, para aklama iddiasına konu olan Man Adası belgeleriyle ilgili olarak 4 ayrı mahkemenin verdiği toplam 5 kararda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaklaşık 1,5 milyon lira tazminat ödemeye mahkûm edildiğini hatırlatarak, “Kılıçdaroğlu’nu yüksek miktarlı tazminat cezasına çarptıran hâkimlerden birisinin durumu son derece ilginç. Neden mi? 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün sonra, 8 hakim ve savcı Yunanistan’a kaçarken sınırda yakalandı” dedi.

 

 

Öztürk, bugünkü yazısında söz konusu hâkim hakkında şunları yazdı:

 

“Bu hâkim de açığa alındı, tutuklandı. Kısa bir süre sonra mesleğe iade edildi. ‘Peki, hangi dava dosyasının bulunduğu mahkemeye atandı’ diye merak etmişsinizdir. Evet, Kılıçdaroğlu’na tazminat davası açılan mahkemeye atanmıştı. 4 mahkemeden birisi iki, diğerleri de birer dosya ile ilgili karar verdi. Kılıçdaroğlu’ndan istenen para faiziyle sanırım 2 milyon lirayı bulacak.

 

Avukat Celal Çelik son derece rahat. ‘Biz davayı kaybetmeyiz. İç hukuk yollarını kullanacağız. Sonuç alamazsak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne dosyaları taşıyacağız ve haklılığımız da ortaya çıkacak’ diyor.”

 

 

Yazının tamamı için tıklayın.