Kılıçdaroğlu:'Kararlar gayrimeşrudur.'

Kılıçdaroğlu:'Kararlar gayrimeşrudur.'
5 Ağustos 2013 18:44

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon davası kararlarıyla ilgili değerlendirmede, “Özel yetkili mahkemelerin verdiği kararlar; hukuken, siyaseten ve ahlaken meşru kararlar değildir. Bu mahkemelerin verdiği kararlar gayrimeşrudur” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yazılı bir açıklama yaparak bugün verilen Ergenekon davası kararlarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle:

“Demokrasilerde insanların, siyasi otoriteye bağımlı özel yetkili mahkemelerde değil, bağımsız, hukukun üstünlüğüne inanan normal mahkemelerde yargılanırlar. Bu nedenle özel yetkili mahkemelerin verdiği kararlar; hukuken, siyaseten ve ahlaken meşru kararlar değildir. Bu mahkemelerin verdiği kararlar gayrimeşrudur. Bu mahkemeler adalet dağıtmaz. Çünkü bunlar adından da anlaşılacağı üzere “özel yetkili mahkeme”lerdir. Bu mahkemeler siyasal gücün emrinde olan ve onun buyruklarını yerine getiren mahkemelerdir. ‘Hukukun üstünlüğü’ kavramı bu mahkemeler için geçerli değildir. Bu mahkemelerin temel işlevi ‘üstünlerin hukukunu’ yani siyasal iktidarın buyruklarını egemen kılmaktır.”