Kılıçdaroğlu, Washington’a CHP’yi anlatacak

Kılıçdaroğlu, Washington’a CHP’yi anlatacak
1 Aralık 2013 13:21

CHP Genel Başkanı Washington’da Kongre üyeleri ve yönetim yetkilileriyle biraraya gelecek. Heyette yer alan Faruk Loğoğlu, “AKP bizim her ABD’ye ya da Avrupa’ya gidişimizde Türkiye’yi şikâyet ettiğimizi öne sürüyor. Biz CHP’yi anlatmaya gidiyoruz gidiyoruz,” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet yarın Washington’a geliyor. Heyet, Washington’daki dört günlük ziyaret programı çerçevesinde Kongre üyeleri ve yönetim yetkilileriyle çeşitli temaslarda bulunacak. Bu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 2010 yılında CHP Genel Başkanlığı’na seçildiğinden bu yana Amerika’ya yaptığı ilk ziyaret olacak. CHP adına daha önce Faruk Loğoğlu, Osman Korutürk, Umut Oran gibi milletvekilleri Washington’u ziyaret etmişti.

 

KONGRE İLE YAKIN TEMAS

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 30 Kasım- 4 Aralık tarihleri arasındaki Amerika seyahati çerçevesinde Amerikan Kongresi’ndeki isimlerden bazılarını makamında ziyaret ederek, basına kapalı bir dizi görüşmelerde bulunacak. Kılıçdaroğlu, Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Eric Cantor ile görüşecek. Türkiye kökenli damadı nedeniyle her zaman Türkiye ile ilgili konuları yakından takip etmesiyle tanınan ve Kongre’deki Türk-Amerikan dostluk Grubu üyelerinden Kuzey Carolina’lı Temsilciler Meclisi Üyesi Virgina Foxx da Kılıçdaroğlu’nun ziyaret edeceği isimler arasında yer alıyor.

 

Heyetin, Başkan Yardımcısı Joe Biden düzeyinde ağırlanma beklentisi Ankara kulislerinde dillendirilmiş olmasına karşın CHP’ye Beyaz Saray’da dış politika danışmanları düzeyinde ev sahipliği yapılacağı öğrenildi.

 

CHP KENDİSİNİ ANLATACAK

 

ABD ziyaretini programlayan isimlerden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu, yaptığı açıklamada, CHP olarak yürüttükleri diplomatik temaslara yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Loğoğlu, “AKP bizim her ABD’ye ya da Avrupa’ya gidişimizde Türkiye’yi şikâyet ettiğimizi öne sürüyor. Biz CHP’yi anlatmaya gidiyoruz. CHP’nin Türkiye’de iktidara talip bir parti olduğunu anlatmaya gidiyoruz,” dedi. Loğoğlu, hükümetin uygulamaları hakkında kendilerine soru yönelttiğinde ise yanlışları ifade ettiklerini ve bunun Türkiye’yi değil sadece iktidar partisini eleştirmek anlamına geldiğini söyledi.

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ziyaret kapsamında, ayrıca Brookings Enstitüsü, Amerikan İlerleme Merkezi, Partilerüstü Politika Merkezi ile John Hopkins Üniversitesi’ndeki çeşitli toplantılara konuşmacı olarak katılarak partisi ve politikalarını anlatacak.

 

Kılıçdaroğlu, Pazar günü de CHP Washington Ofisi’nin resmi açılışını yapacak.

 

CHP liderinin, Washington Post gazetesi üst yönetimiyle özel bir toplantıda biraraya gelmesi ve yabancı medyaya yönelik bir basın toplantısı da düzenlemesi bekleniyor.

 

Kılıçdaroğlu ile birlikte Washington’a gelecek heyette CHP Genel Başkan Yardımcıları Şafak Pavey, Faruk Loğoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Faik Öztrak, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP milletvekilleri Ayşe Eser Danışoğlu, Osman Taney Korutürk, Aytun Çıray, Aydın Ağan Ayaydın, Kamer Genç ve Aykan Erdemir yer alıyor.

 

Kaynak: Amerika’nın Sesi