Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti Osmaniye’yi ziyaret etti

Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti Osmaniye’yi ziyaret etti
8 Şubat 2023 10:52

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maraş’ta önceki gün gerçekleşen 7,7 ve 7,6’lık depremlerden etkilenen illerde ziyaretine devam ediyor. İlk olarak dün Adana’ya giden Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde Hatay’a geçmişti. Geceyi Arsuz ilçesinde geçiren Kılıçdaroğlu sabah saatlerinde Osmaniye’ye geçti.

 

 

Kılıçdaroğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de eşlik ediyor.

 
Osmaniye’de AFAD ekipleri tarafından çalışmalarla ilgili bilgilendirilen Kılıçdaroğlu ve büyükşehir belediye başkanları, depremzedelere geçmiş olsun ve baş sağlığı dileklerini iletti. Arama-kurtarma ekiplerine de başarı dileklerini ileten Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, diğer deprem bölgelerine doğru yola çıktı.

 

 

‘AFAD İŞİ KONTROL EDİYOR, BELEDİYE BAŞKANIMIZ DA GELİMELERDEN BİRAZ RAHATSIZ’

 
Kılıçdaroğlu, önceki akşam Samandağ ilçesindeki ziyaretinde kendisine çalışmaların yetersiz olduğunu söyleyen ve yardım isteyen bir depremzedeye, “Gerçekten de belediye başkanı arkadaşlarımız ellerinden gelen bütün çabayı gösteriyorlar. Otobüsten tutun, bütün iş makinelerine kadar gönderildi buraya. Tabii bunlar tümüyle AFAD’ın emrine veriliyor. AFAD, işi koordine ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız (Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş) da tabi gelişmelerden biraz rahatsız. Çünkü bir an önce el konulması lazım. Bir an önce sonuç alınması lazım. Anneniz, babanız içeride. Bekliyorsunuz. Hava soğuk. Onun da farkındayız. Çözeceğiz, başka çaresi yok” demişti.