‘Kılıçdaroğlu ve Akşener’in açıklamaları iktidarın yaptığı hesabın farkında olduklarını gösteriyor’

‘Kılıçdaroğlu ve Akşener’in açıklamaları iktidarın yaptığı hesabın farkında olduklarını gösteriyor’
5 Mart 2021 09:28

Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti lideri Meral Akşener’in açıklamaları iktidarın yaptığı hesabın farkında olduklarını gösteriyor

 

Fikret Bila / T24

Fotoğraf: AP
Ekonomide, maliyede, Hazine’de, Merkez Bankası’nda, sosyal politikalarda ve dış politikada sıkışan, yarattığı sorunlar nedeniyle güç kaybeden iktidar çıkış arıyor.

Bu arayış içinde kendi yarattığı sorunların ve başarısızlığın faturasını CHP’ye keserken, diğer yandan da reform üzerine reform hazırlayarak seçmene umut vermeye, tabanını bir arada tutmaya çalışıyor.

Bu amaçla kullanmadığı malzeme, kullanmadığı yöntem kalmadı. Bütün hamlelerini Millet İttifakı’nın direncini kırmak ve muhalefet bloğunu dağıtmak için yapıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hangi vesile ile konuşuyorsa konuşsun, sözlerinin önemli bir bölümünü CHP’ye yüklenmeye ve algı oluşturmaya ayırıyor.

Kendi yarattığı sorunları çözmeye dönük vaatlerde bulunduğu İnsan Hakları Eylem Planı örneklerden biri. Türkiye’ye ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, işkence ve kötü muameleye, sabaha doğru otele ve eve baskın yapıp gözaltına almalara son vermeyi vadediyor.

Oysa, Erdoğan’ın saydığı ve düzeltmeyi vadettiği bu uygulamaları yapan, ifade özgürlüğünü kısıtlayan bu iktidar. Sanki bunları CHP iktidarı yapmış gibi ana muhalefet Partisi’ni suçlayarak konuşmaya devam ediyor.

Seçim stratejisini “CHP ve İyi Parti’yi PKK ve HDP’nin yanına yerleştirmeye” kuran iktidar bu yönlü propagandasını sürdürerek algı yaratmaya çalışıyor. Bu arada Millet İttifakı’nın direncini kırıp farklı politikalara yönelerek dağılmasını umut ediyor. İktidarın bu yöndeki son hamlesi HDP milletvekilleri hakkındaki fezlekeler. Fezleke oylamasında CHP ve İyi Parti’nin birbirine girmesini bekliyor. Ancak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti lideri Meral Akşener’in açıklamaları iktidarın yaptığı hesabın farkında olduklarını gösteriyor. Oylamada farklı oy kullanacak milletvekilleri çıksa da bu hamlenin Millet İttifakı’nı dağıtmayacağı anlaşılıyor

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın