Kılıçdaroğlu ve Akşener’den ‘ortak masa’ kararı!

Kılıçdaroğlu ve Akşener’den ‘ortak masa’ kararı!
19 Kasım 2021 08:32

Kılıçdaroğlu ve Akşener’in görüşmesinden de ekonomideki sorunlara çözüm için “6’lı masa” kararı çıktı. Ekonomi masasına DEVA, Gelecek, SP ve DP’nin ekonomi kurmayları da davet edildi.

 

Fotoğraf: AFP

 

 

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun faizi 100 baz puan indirerek yüzde 15’e çekmesi, muhalefeti harekete geçirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, önceki gün, ekonomideki gidişat üzerine bir araya geldiği toplantıdan “6’lı ekonomi masası” kararı çıktı. CHP ve İYİ Parti, güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasında birlikte yol aldığı DEVA, Gelecek, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’yi “ekonomideki sorunlar ve çözüm önerileri” için oluşturulacak masaya davet etti.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki günkü grup toplantısı konuşmasında, “Bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasın ben faizi savunanla beraber olmam, olamam” sözleri “kabinede revizyon” tartışmalarının işaret fişeğini yakmıştı. Erdoğan’ın konuşması döviz kurlarındaki artışı tetiklerken CHP lideri Kılıçdaroğlu da İYİ Parti lideri Akşener’i, parti genel merkezinde ziyaret etmişti. İki liderin buluşmasının ana gündem maddesini ekonomi oluşturdu. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu ve Akşener, “artık Merkez Bankası faiz artırımına gitse bile dolardaki artışın beklentinin çok üzerine çıktığının” altını çizdi. İki partinin ekonomi kurmayları da “Piyasalarda uzun süreli bir rahatlamanın sağlanması çok zor. Birkaç aylık bir rahatlama olsa bile dolar psikolojik eşiğin çok üzerinde. Dolayısıyla her şey katlanarak devam edecek” yorumlarında bulundu. Bunun üzerine iki lider, ekonomideki sorunlara çözüm aramak ve önerileri kamuoyu ile paylaşmak üzere ekonomi kurmaylarını birlikte çalıştırma kararı aldı. CHP ve İYİ Parti’nin, kuracağı “Ekonomi Masası”na, güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasında olduğu gibi DEVA, Gelecek, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’yi de davet ettiği belirtiliyor.

 

 

“HOŞGELDİNİZ DERİZ”

 
Masada, “her partinin ekonomi kurmaylarının üzerinde çalışılacak konulara ilişkin farklı çözüm yollarını sunabileceğine” dikkat çekilirken, Millet İttifakı’nda, “Daveti yaptık, yanıt bekliyoruz. Gelirlerse ‘Hoş geldiniz’ deriz. Türk Lirası dolar karşısında günden güne eriyor. Böyle giderse çok daha sıkıntılı günler Türkiye’yi bekliyor” değerlendirmeleri yapılıyor.