Kılıçdaroğlu: TİB kayıtlarını yayınlayamaz çünkü gerçek

Kılıçdaroğlu: TİB kayıtlarını yayınlayamaz çünkü gerçek
13 Mart 2014 15:51

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kastamonu’da düzenlediği mitingde sloganlar üzerine, “Arkadaşlar, ‘Tayyip Bilal’i ekmeğe gönder’ diyorlar. Bilal ekmek yemiyor ki, o pastayla besleniyor. Ne ekmeği. Ekmek sizin için, fakir fukaranın işi ekmek. O pastayla besleniyor, balla, yağla besleniyor” dedi.

 

 

Kılıçdaroğlu, partisinin Kastamonu Kuzeykent Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen mitinginde konuştu. Türkiye’nin iyi bir süreçten geçmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Halk soyuluyor. Soyan kişiyi biliyorsunuz. Bu zatın bir mitinginde, bir vatandaş ceplerine bir bakmış cüzdan gitmiş. ‘Hırsız var’ da diyemiyor dese dayak yiyecek. Türkiye’nin geldiği hali öğreniyor musunuz, böyle bir tablo olabilir mi? Size sözüm var; CHP iktidarında ilk 4 ay içinde çıkaracağımız kanunun adı, Siyaset Ahlak Kanunu olacak” dedi.

 

BU ÜLKEDE BERKİNLER ÖLMESİN, BU ÜLKEDE AYAZ BEBEKLER ÖLMESİN

 

Konuşmasında ahlak ve adalet kavramlarının önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Siyaseti ahlak üzerine inşa etmediğiniz zaman, siyasetçinin zenginleştiği ortamda halk fakirleşir. Türkiye’nin yaşadığı da budur. ‘Ben yırtık ayakkabıyla siyasete girdim’ diyordu, ‘O zaman nasıl oldu da kısa sürede dünyanın en zengin başbakanlarından oldun?’ diye sormayacak mıyız. O nedenle beraber mücadele edeceğiz. Bütün annelere sesleniyorum; çocuklarınızı nasıl seviyorsanız, ülkenizi de öyle sevdiğinizi çok iyi biliyorum. Bu ülkeyi güzel bir ülke, yaşanabilir bir ülke yapalım. Bu ülkede Berkinler ölmesin, bu ülkede Ayaz bebekler ölmesin. Bu ülkede çocuklar ölmesin. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa girmesin. Bu ülkede anneler çocuklarını sabahleyin iki yanağından öperek güler yüzle okula göndersinler. Bu ülke hepimizin ülkesi.”

 

AKP’ye oy veren yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Bize oy verin, yolsuzluğu, yoksulluğu, yasakları önleyeceğiz’ dediler. Şimdi o vatandaşların vicdanlarına sesleniyorum, yolsuzluğu, yoksulluğu, yasakları önlediler mi? (Hayır) Size yalan söyleyenlere artık oy vermeyin. Benim tek isteğim bu. Artık bu ülkede halka doğruları söyleyen, halk için çalışan, cebini dolduran değil, vatandaşın cebini düşünen siyasetçilere oy verin” dedi.

 

 

TİB KAYITLARINI YAYINLAYAMAZ ÇÜNKÜ GERÇEK

 

Yolsuzluk iddialarını içeren ses kayıtları için Başbakan Erdoğan’ın “montaj” dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Kendisine çağrı yaptım; montajsa ispat diyorsan hep beraber mücadele edelim. Bir ülkenin başbakanın sesi montaj yapılmamalı. Ama dedim ki, ispat etmek çok kolay, TİB var, bağımsız bir kuruluş. Kendine güveniyorsan TİB kayıtlarını yayınla. Yayınladı mı, niye yayınlamıyor çünkü gerçek” diye konuştu.

 

EKMEK FAKİR FUKARANIN İŞİ

 

Başbakan Eroğan’ın ünvanının tüm dünyayı sardığını belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Artık dünyada herkes onun bir başçalan olduğunu biliyor. Dün açıklama yapmış, ‘ben neyi çaldım’ diyor; insaf ya. Oğluna bakmıyor musun, 1 milyar dolar var evde. Bakanların çocuklarına bakmıyor musun, daha ne diyeceksin. Kul hakkı yemek günah değil mi Allah aşkına. Rahmetli anne-babamız öğretirdi, kul hakkı yemeyin diye” ifadelerini kullandı.

 

Bu sırada meydanda atılan sloganlara atıfta bulanan Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlar, ‘Tayyip Bilal’i ekmeğe gönder’ diyorlar. Bilal ekmek yemiyor ki, o pastayla besleniyor. Ne ekmeği. Ekmek sizin için, fakir fukaranın işi ekmek. O pastayla besleniyor, balla, yağla besleniyor. Bakın bir vakıf kurdu, adına TÜRGEV dedi. Devletten ihale veriyorsun, ‘rüşveti vakfa yatı’ diyorsun. Kendisine sordum; 100 milyon dolar para TÜRGEV’in banka hesabına yattı. Vakıflar Bankası’nın adını verdim, hesap numarasını verdim; ‘arkadaş bu para senin oğlunun vakfına niçin geliyor’, diye sordum. Cevap verdi mi? ‘Efendim bunları paralel devle yaptı’ diyor. Yine sordum, ‘senin bakanının koluna 700 bin liralık saati paralel devlet mi taktı, o bakanların çocuklarının yatak odalarına 7 para kasasını paralel devlet mi koydu? Senin bakanını haram parayla, Rıza Sarraf’ın uçağıyla Umre’ye paralel devlet mi gönderdi? Senin çocuğunun evine 1 milyar doları paralel devlet mi koydu? O vakfı paralel devlet mi kurdurdu? Daha ne söyleyeyim. Onun için, bu seçimlerde bir tercihimiz var, ya helalden yana ya haramdan yana oy kullanacağız.”

 

SEN KİM KUVA-Yİ MİLLİYE KİM, AĞZINA ALAMAZSIN

 

Edirne Kırkpınar yağlı güreşlerinde Türk bayrağının geçişi sırasında 4 AKP’li bakanın ayağa kalkmadığı iddiasını yineleyen Kılıçdaroğlu, “Bu başçalana dedim ki, ‘senin bakanların neden ayağa kalkmıyor’. Şimdi kalkmış Kuva-yi Milliye’den söz ediyor. Sen kim, Kuva-yi Milliye kim ya? Ağzına alamazsın sen. Daha düne kadar ne diyordu, ‘her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım’ diyordu. Bursa Valiliği’nden ‘T.C’yi kaldırlar, ‘tabelaya sığmadığı için’ diye. Senin kafana sığmamıştır o” diye konuştu.

 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından, CHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım ve ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı. Kılıçdaroğlu’na Zonguldak mitinginde, Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcıları Yakup Akkaya, Bülent Tezcan ve Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal eşlik etti.