Kılıçdaroğlu: Söz verdim; hiçbir yabancıya ev satılmayacak!

Kılıçdaroğlu: Söz verdim; hiçbir yabancıya ev satılmayacak!
28 Nisan 2023 18:40

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş; Kocaeli Mitinginde yurttaşlarla bir araya geldi.

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle oldu:

 

 

Beraber mücadele edeceğiz. Bir değişime ihtiyacımız var! Adaleti, hakkı, hukuku savunmak için yola çıktık. Bütün Türkiye’de bunu yapacağız!

Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, fakir fukaranın elektriğinin, suyunun, doğalgazının kesilmediği bir Türkiye sözü veriyorum.

Şehir Hastaneleri için hastaneleri kapatmışlar. Size Bay Kemal sözü. Hastaneleri yeniden açacağım. Dolar garantisi sözü vermişler. Kul hakkı yiyenlerin burnundan fitil fitil getireceğim.

Bütün köy okullarını yeniden açacağız. Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Köy okulları kapatıldı. Çocukları okutmak için köyleri terk ediyorlar. Kırsalda üretmek lazım. Kırsalda çalışan kadınların bütün sosyal güvenlik primlerini biz ödeyeceğiz. Kadınlar sahipsiz kalmasın. Devlet kadınların bir numaralı güvencesi olmak zorundadır. Evde bütün sıkıntıları, acıları çeken kadındır.

Her annenin çocuğunu huzur içinde okula göndermesini isterim. Ekmeğine salça sürüp çocuğunun çantasına koyan anneler var. Çocuk okula gidecek, diğer arkadaşlarıyla beraber sütünü, yemeğini yiyecek; bedel ödemeyecek. Bir devlet kendi evladına bakamıyorsa sosyal devlet değildir. Çocuklar arkadaşlarıyla beraber güle oynaya yemeğini yemeli, eve huzur içinde dönebilmeliler.

Şehit aileleri birer araç alıyorsa ÖTV almayacağız.

Başka partilerin gençlik kolları sahte broşürlere basarak CHP ile ilgili yalanlar söylüyorlar. Terör bir insanlık suçudur. Aklı başında olan herkes teröre karşı onurlu duruşunu göstermek zorundadır. Bizim iki kırmızı çizgimiz var: Bayrağımız ve vatanımız.

Söz verdim. Hiçbir yabancıya ev satılmayacak!

Ben saraylarda oturmayacağım. Atatürk’ün Çankaya’sı var.