Kılıçdaroğlu: Sayın Akşener’in başbakanlık görevini üstlenmesi son derece değerli olur

Kılıçdaroğlu: Sayın Akşener’in başbakanlık görevini üstlenmesi son derece değerli olur
3 Ekim 2021 18:55

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Ben cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakan adayıyım” açıklaması için “Hepimizin saygı duyması gereken bir söylem. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi biz bir an önce kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz. Sayın Akşener’in başbakanlık görevini üstlenmesi bizim açımızdan da son derece değerli olur” dedi.

 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Abant’ta yapılan kampta; gazeteciler ile kahvaltıda bir araya geldi, sohbet etti.

 

 

“ADAYLIK KONUŞMADIK”

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Millet İttifakı olarak bir araya gelip konuşmadıklarını dolayısıyla da alınan bir karar olmadığını söyledi.

 

 

“PARLAMENTER SİSTEMDE NEYİÖNGÖRÜYORUZ ANLATILMASI LAZIM”

 

 

Güçlendirilmiş parlamenter sistemi arzu eden siyasi partilerin çalışma yaptığını ve rapor hazırladıklarını aktaran Kılıçdaroğlu, “Biz güçlendirilmiş parlamenter sistemi istiyoruz da neyi öngörüyoruz, bunun kamuoyuna anlatılması lazım. Var olan sistem Türkiye’yi felakete götürdü. Biz demokrasiyi istiyoruz, parlamento güçlensin istiyoruz, millet iradesi üzerinde bir vesayet olmasın istiyoruz. Yürütme organının halka hesap vermesini, parlamentoya hesap vermesini istiyoruz” dedi.

 

 

“AKŞENER’İN BAŞBAKANLIK GÖREVİNİÜSTLENMESİ SON DERECE DEĞERLİ OLUR”

 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Ben cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakan adayıyım” ifadelerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Hepimizin saygı duyması gereken bir söylem. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi biz bir an önce kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz. Dolayısıyla o sürecin sonucunda Sayın Akşener’in başbakanlık görevini üstlenmesi bizim açımızdan da son derece değerli olur ama bunlar oturulup ittifak içinde tartışılmış konular değil. Zaman zaman genel başkanların söylemleri oluyor. Her söylemi sizler nasıl dikkatle takip ediyorsanız gazeteci olarak biz de aynışekilde dikkatle takip ediyoruz.”