Kılıçdaroğlu: Saray’dakileri hep beraber emekli edeceğiz!

Kılıçdaroğlu: Saray’dakileri hep beraber emekli edeceğiz!
25 Nisan 2023 10:33

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kars’ta Millet Buluşması’nda halkla buluştu.

 

 
Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından satır başları şöyle:

 

 

“Kars’a da, Türkiye’ye de, dünyaya da bahar gelecek! Beraber yaşamayı, birbirimize saygı göstermeyi, kimseyi kimliliğinden dolayı ötekileştirmemeyi, herkesin inancına saygı duymayı, ayrımcılık yapmamayı temel ilke olarak kabul ettim ve bunu adalet içinde yerine getireceğim. Size sözüm sözdür!

Son 5 yıla geliriniz düştü mü? Hayat pahalılığı arttı mı? Pazara çıkamıyorsunuz, sorunlarınız var… O zaman sorunları çözemedilerse, bizi neredeyse birbirimize düşman eder hale getirdilerse o zaman yapacağımız bir şey var; değiştirmek. Değiştirmek kadar güzel bir şey yoktur. İktidarı değiştireceğiz. Daha ahlaklı, daha temiz, daha temiz bir iktidarı getirmek hepimizin görevidir.

 

 

Hiçbir fabrika satılmayacak!

 

 

Gençler, sizin sorunlarınızı iyi biliyorum. Sınava girip kazanıyorsunuz, sözlüde eleniyorsunuz. O garabeti ortadan kaldıracağım, sözüm söz! Sınava gireceksiniz, kazanacaksınız, sözlü sınav olmayacak. Devlette liyakati sağlayacağız, işi ehline vereceğiz. Bunu yaparsanız bir devleti devlet yapmış, adaleti getirmiş olursunuz. Bu ülkenin her toprağına demokrasiyi, barışı, huzuru getireceğiz. Demokrasinin önündeki en büyük engel, kayyum uygulamasına son vereceğiz!

Emekli kardeşlerim üzülmesinler; ben 2015 tarihinden bu yana bütün emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında en az asgari ücret kadar birer aylık ikramiye ödenmesini istedim ve savundum. Düşük verdiler. Bay Kemal’i Cumhurbaşkanı seçeceksiniz, Kurban Bayramında bankaya gideceksiniz, 15 bin lira ikramiyeyi göreceksiniz.

 

 

100 bin öğretmen ataması yapacağız, bütün köy okullarını açacağız.

 
Nohutu, mercimeği dışardan alıyorlar. Değiştireceğiz bunu! Üreten Türkiye’yi, herkesin kazandığı Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz!

Ben bunları söylediğimde parayı nereden bulacaksın diyorlar. Türkiye zengin bir ülke; beşli çeteye gelince para var; emekliye, çiftçiye gelince ‘nereden bulacaksın’ diyorlar. 27,5 yılım devlette geçti. Bütçe nasıl yapılır, tasarruf nasıl yapılır, ekonomi nasıl yönetilir… Çok başbakanla çalıştım, bunlar gibi hiç görmedim. Saray’da diyorlar ki burada herkesin karnı doyuyor, o zaman saraydakilerin de doyuyordur diyorlar. Onları hep birlikte göndereceğiz. Saray’dakileri hep beraber emekli edeceğiz. Bay Kemal’in gideceği yer Çankaya’dır. Savurganlık yapmadan, hak hukuk yapmadan, kul hakkı yapmadan devleti yöneteceğiz.

 

 

Uyuşturucu baronlarıyla mücadele edeceğiz.

Sosyal devlet bütün kadınların güvencesi olacak.

Beşli çeteden alacağım, size vereceğim.

 

 

Benim parayla pulla ilgim yoktur. Kul hakkı yemem, haram yemem. Oy versin vermesin, her insana saygı duyarım. Biz millet ittifakı olarak bir aradayız. Sandığa gidin, oyunuzu kullanın ve Türkiye’nin kaderini değiştirelim. Türkiye’nin zenginliğini adil bir şekilde paylaşalım. Ecevit ne diyordu; ‘Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen’i ülkemize getireceğiz.

Suriyeli kardeşlerimizi 2 yıl içinde ırkçılık yapmadan kendi ülkelerine göndereceğiz.

Barış içinde, huzur içinde birlikte yaşayacağız. Hiç kimseyi ayrıştırmadan, kimsenin kimliğini, yaşam tarzını, inancını sorgulamadan, kardeşçe, bayrağımızın altında huzur içinde yaşayacağız. Bunun sözünü veriyorum! Sana söz Kars, ben bunu yapacağım!