Kılıçdaroğlu: Sanıyorlar ki Bay Kemal bunları görmeyecek!

Kılıçdaroğlu: Sanıyorlar ki Bay Kemal bunları görmeyecek!
26 Nisan 2023 14:38

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Afyonkarahisar’daki seçim mitingine katıldı.

 

 

Uysal ve Karamaollaoğlu’nun ardından kürsüye gelen Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

 

Güzel bir yerdeyiz, kadim bir şehirdeyiz. Sevgili gençler ilk sözüm sizlere; ilk oylarını kullanacak gençlerin sayısı 42 bin 360 kişi. Şimdi gençler Demokrasiden, adaletten, haktan, hukuktan, kul hakkını savunanlardan yana mısınız? O zaman sizden bir söz istiyorum. Sandığa gidip oy kullanacaksınız. Benim de size bir sözüm var; başınızı asla öne eğdirmeyeceğim.

Sizin hayalleriniz neyse tamamını gerçekleştireceğim. Gençler büyük sıkıntı çektiğinizi biliyorum. Üniversiteden mezun oluyorsunuz, iş bulamıyorsunuz. Sınava giriyorsunuz, kazanıyorsunuz, mülakatta hakkınız yeniyor. Bütün bunları çözeceğiz. KPSS’ye gireceksiniz, mülakatı bitireceğim, kim kazandıysa o girecek.”
Şeker fabrikalarını sattılar. Geleceğim, o şeker fabrikasını alacağız ve yeniden Afyonluların hizmetine sunacağız. Özelleştirmeden sonra, 34 yıl sonra Türkiye dışarıdan şeker ithal etti.

Londraya gittim. Hepsi lüks içinde yaşıyor. Ben onları bilmiyor muyum? Gittiler New York’a 35 katlı gökdelenler yaptılar. Sanıyorlar ki; Bay Kemal bunları görmeyecek. Gökdelenin önünde konuştum. O gökdelene harcanan paraları; Londra’ya kaçırdıkları parayı son kuruşuna kadar getireceğim. Bu millete vereceğim.

Sanıyorlar ki Bay Kemal bunları görmeyecek. 5’li çeteler diyor ki; acaba Kılıçdaroğlu’nun ayağını nasıl kaydırırız. Bu adam Cumhurbaşkanı olmasın. Ve bunun için her türlü iftiraları atıyorlar. İnanmayın. Bir özelliğimi söyleyeyim; kul hakkı yemem, yedirmem. Benim öyle Saraylarda oturmak gibi bir derdim de yok.”

Gazi Mustafa Kemal’in Çankaya Köşkü var oraya gideceğim. Onlar için yandaş var benim için vatandaş var.

 

 

“KUL HAKKI YİYENLERE OY VERECEK MİSİNİZ?”

 
Size namus sözüm var, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek. Hiç kimsenin yoksulluğunu afişe etmeyeceğiz. Hiç kimse namerde muhtaç olmayacak.

Rapor yayımlandı 60 okul depreme dayanıklı değil. Afyon’da 60 okul neden yapmıyorlar. Beşli çeteye yapıyorlar. 21 yılda götürdükleri 418 milyar doları son kuruşuna kadar millete vereceğim.

Mütedeyyin kardeşlerime seslenmek istiyorum, kul hakkı yiyenlere Allah aşkına oy vermeyin, günaha ortak olmayın. Kul hakkı yiyenlere oy verecek misiniz? Oyu bizim inançlarımızı sömüren insanlara vermeyeceğiz.

Sinan Ateş ile ilgili pankart açıldı. Sinan Ateş’in hakkını, hukukunu savunacağız. Hiç kimse endişe etmesin. Ankara’nın göbeğinde ateş edeceksin, bir kişiyi öldüreceksin, dosyası gizli! Niye gizli kardeşim! Failleri bulacağım, hepsini yargıya teslim edeceğim.”