Kılıçdaroğlu: Onlar zenginleşti, siz fakirleştiniz

Kılıçdaroğlu: Onlar zenginleşti, siz fakirleştiniz
19 Mart 2014 13:41

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Tuzluçayır’da kalabalık bir kitleye hitap etti. Ankara adayı Mansur Yavaş da bir konuşma yaptı. Mitingde Ankara adayı Mansur Yavaş da konuştu.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları: 

 

30 Mart demokrasimiz için önemli. Çocuklarımız için önemli.

 

Hiç kimseyi kimliğinden inancından ötürü ayrıştırmayacağız. 76 milyon yurttaşın başımın üstünde yeri var. Çünkü biz halkın partisiyiz.

 

 

Kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapıyorlardı. Onu da elinden aldım. Kadın kardeşlerime sesleniyorum. İster başınız açık olsun ister kapalı olsun bütün kadınların başımın üstünde yeri var. Ayrılık yok bizde.

 

Birleşe birleşe kazanacağız. Ülkesini seven bütün vatandaşlarımı CHP’nin çatısı altında bekliyorum. Eğer daha güzel bir Türkiye istiyorsanız gelin. Huzur içinde bir Türkiye istiyorsanız gelin. Açlık ve yoksulluğun olmadığı bir Türkiye için gelin: CHP halkın partisidir. İster doğu ister batı ister güney ister kuzey… 76 milyonu kucaklıyorum ben…

 

 

Siyasette siyasetçi zenginleşirse halk fakirleşir. Onlar zenginleştiler siz fakirleştiniz. Tabloyu tersine çevireceğiz. Bizim bir hedefimiz var. Her bireyin mutlu olduğu Türkiye… Bizim amacımız bu. Hiç kimseyi ötekileştirmeden. Siyasi görüşü inancı mezhebi ayrımı yapmaksızın aynı havayı teneffüs eden bütün yurttaşlarımı kardeşçe yaşatmak için yola çıktık. Bu işin teminatı sizlersiniz.

 

CHP ANKARA ADAYI MANSUR YAVAŞ DA KONUŞTU:

 

Mansur Yavaş’ın konuşmasından satırbaşları:

 

Sayın genel başkanım. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Biliyorsunuz televizyonlarda vaatlerimizi söylüyoruz. İmarla ilgili rantı söylüyoruz. İmar rantı yok demiyorlar. Bu rantı belediyeye aktaramazsın diyorlar. Peki bu imar rantı 18 katrilyon birilerinin cebine akınca oluyor da ben vatandaşa aktarınca mı olmuyor!

 

İnsan hakkı olan ulaşım ve su ucuzlayacak. Sayın Gökçek ucuzlatamaz diyor. Ucuzlatacağım buna söz veriyorum. Herkesin yoğurt yiyişi farklı. Siz birilerine imar rantı verirsiniz. Fakir fukaraya yardım gönderirsiniz. Biz yardımları arttıracağız ama o ailenin çocuğunu iyi yetiştirmek suretiyle Çayyolu istikametindekilerin çocukları istikballerini nasıl garanti ediyorsa bu şehrin bütün çocuklarının istikbalini aydınlatacağız. İnsan onuruna en yakışan şey emeğiyle kazanmaktır. Alın terini istediği gibi harcayacak. Sayın Genel Başkanımın yanında daha fazla uzatmak istemiyorum. Bütün icraatımız vatandaştan yana olacak. Bunlar artık bir takım çevrelerin insanı olmuşlar. Astıkları afişlerde benim başkanım diyor. Hayır hepinizin başkanı olacağız inşallah. Artık Ankara belediyesinde öteki yok. Benden olmayan diye bir şey yok. STKlar ile üniversitelerle meslek odalarıyla işbirliği yapıp ortak akılla bu kenti hep birlikte yöneteceğiz. Bir çok kentsel dönüşüm mağdurları var. Eleştiriyorum bazı şeyleri çünkü belediyenin önceliği olması lazım. Önce kentsel dönüşüm mağdurlarının mağduriyetini ortadan kaldıracaksınız ondan sonra fantazi projeleri uygulayacaksınız. Sizlerin vergisini harcıyoruz. Harcayacağımız parayı cebimizdeki para gibi özene özene harcamak zorundayız. Yapacağımız her işte sizin haberiniz ve onayı olacak. Belediyeyi uluslararası denetim firmalarının incelemesine açacağız. Sizin başkanınız olarak karşınıza çıktığımız zaman ne kendi başımızı ne de sizin başınızı eydirmeyeceğiz.

 

 

Beypazarında 10 yıl başkanlık yaptım. Başkalarının yardımına ihtiyaç duyan insanların her birinin birer işkadını yaptık. Yanlarında insan çalışır hale geldi. Hanehalkı araştırmasında Çankaya’dan sonra Beypazarı ikinci sıraya geldi. İşte bu başarıyı şimdi Ankara için yapacağız. Sonuç olarak etrafımızı değil esnafı zengin edeceğiz, kendimizi değil kentimizi zengin edeceğiz.