Kılıçdaroğlu: MHP buna nasıl ‘tamam’ der!

Kılıçdaroğlu: MHP buna nasıl ‘tamam’ der!
14 Ağustos 2021 06:45

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD Savunma Bakanlığı’nın Kabil Havalimanı’na ilişkin açıklamalarını hatırlatarak, “Bu anlaşmadan, Milliyetçi Hareket Partisi’nin haberi var mı? Varsa kendisine ‘milliyetçiyim’ diyen bir parti buna nasıl ‘tamam’ der ve sessiz kalır” dedi.

 

Fotoğraf: AFP/ Ozan Köse
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Altındağ’da yaşanan olaylar sonrasında sosyal medyada, “Bütün bunlara sen sebep oldun Sayın Kılıçdaroğlu, aylarca sokakları, insanları tahrik ettin, kışkırttın” yönündeki eleştirilere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Bunu yapacaklarını tahmin ettim. Saray iktidarının tipik politikasıdır” dedi.
ABD Savunma Bakanlığı’nın Kabil Havalimanı’na ilişkin olarak “Türkiye’nin önemli bir rol üstlenme konusundaki istekliliğini takdir ediyoruz” açıklamalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Hani siz egemen güçlere karşıydınız, hani ülkemiz yol geçen hanı değildi, mülteci kampı değildi? Bir şey daha merak ediyorum, bu anlaşmadan, Milliyetçi Hareket Partisi’nin haberi var mı? Varsa kendisine ‘milliyetçiyim’ diyen bir parti buna nasıl ‘tamam’ der ve sessiz kalır. Eğer yoksa, bugün benim yaptığım konuşma ile haberleri oldu. Yorumlarını bekliyorum” dedi.
‘Saray iktidarının tipik politikasıdır’
Cumhuriyet gazetesinden İpek Özbey’e konuşan Kılıçdaroğlu, sosyal medyada hakkında yapılan yorumlara, “Ben bunu yapacaklarını tahmin ettim. Saray iktidarının tipik politikasıdır. Bir şeyi berbat ettin mi; hemen iftiralara, yalanlara başla ki kafalar karışsın. İnsanların dikkati, başka yere yönelsin. Tabii bize bu bilgiler geliyor, bundan dolayı bugün uyardım. ‘Ne yaptığınızın farkındayım’ dedim. Halka da ‘aman provoke olmayın’ dedim…” diye yanıt verdi.