Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yiyene oy vermeyin

Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yiyene oy vermeyin
3 Mayıs 2023 14:40

Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Sinop’ta yurttaşlarla bir araya geldi. Burada seçmenlere seslenen ve 14 Mayıs’ı işaret eden Kılıçdaroğlu, “Sizden sadece bir şey istiyorum. Allah rızası için kul hakkı yiyene oy vermeyin” diye konuştu.

 

 

Türkiye’nin kaderinin belirleneceği seçimlere sayılı gün kaldı. Bu süreçte Millet İttifakı bileşenleri de il il gezerek yurttaşlarla bir araya geliyor.

Son olarak Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Sinop’ta yurttaşlarla buluştu.

 

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

 

* Boyabat’a beşinci kez geliyorum. Sizden sadece bir şey istiyorum. Allah rızası için kul hakkı yiyene oy vermeyin. Alın teri dökenlerin hakkını alamadıklarını biliyorum. Ben buranın çeltiğini de o tarlalarda çalışanları biliyorum. Yeteri kadar kazanamadıklarını biliyorum. Yeteri kadar hak ettikleri ücreti alamadıklarını biliyorum. Alın teri dökenlerin hakkını alamadıklarını biliyorum.

* Taşeron işçileri istemişler ancak buraya gelememişler. Taşeron işçilerine selamlarımı gönderiyorum. Hiç meraklanmayın, hepinize kadro vereceğim. Onlar gibi değil!… Herkese kadro vereceğim. Devlet taşeron çalıştırmaz, kadrolu çalıştırır.

* Gençler size sözüm var. Torpili bitireceğim. Devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı yerde hukuk olmaz. Adaletin olmadığı yerde beşli çeteler cirit atar. Devlette liyakati sağlayacağız. Liyakat işi ehline teslim etmezseniz tam bir felaket çıkar ortaya. Kul hakkı yiyenler toplumun önüne gelir ve öncü olarak yürümeye başlarlar. Toplumu kandırırlar.

 

 

“İKİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR”

 
* Bizim iki kırmızı çizgimiz var: Vatanımız ve bayrağımız. Ayrıca sözüm var. Sinan Ateş’in, Gaffar Okkan’ın katillerini bulup, kulaklarından tutup, yargıya teslim edeceğim.