Kılıçdaroğlu Kocatepe’ye çıktı

Kılıçdaroğlu Kocatepe’ye çıktı
26 Ağustos 2013 09:52

Afyonkarahisar’da Büyük Taarruz’un 91’inci yıldönümü ve Zafer Haftası etkinliklerine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şuhut İlçesi’ndeki törenin ardından saat 23.30 sıralarında Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz için Kocatepe’ye ilk yürüyüşü başlattığı Çakırözü Köyü’ne geçti.

 

Burada Kocatepe Şehitliği panoramasındaki fotoğraf sergisine bakan Kılıçdaroğlu, temsili tarihi bölükle fotoğraf çektirdi. Ardından beraberindeki parti yöneticileri ve milletvekilleriyle Kocatepe’ye doğru temsili yürüyüş yapıldı. Yürüyüş öncesinde CHP Gençlik Kolları’ndan bir kadın üye, Şuhut Stadyumu’ndaki olaylarda hiçbir taşkınlık yapmamalarına rağmen polisin kendilerini dışarı çıkardığı, bazı arkadaşlarının darp edildiği ve biber gazı kullanıldığını söyledi. “Biber gazı yemeyeli baya olmuştu da” diyen genç kızın yanaklarına dokunan Kılıçdaroğlu ise Zaten özlemişsinizdir, o özlem de giderilmiş olmuş diye espri yaptı.

 

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ise yaşanan olaylarda bir partili gencin yaralandığını söyledi. Toptaş, gözaltı olmadığını, ancak birçok partili gencin darp edildiğini de belirtti. Bir süre devam eden yürüyüş sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, 14 kilometre mesafedeki Kocatepe Şehitliği ve Anıtı’na çıktı. Kılıçdaroğlu, burada Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çektirdikten sonra Afyonkarahisar kent merkezinde konaklayacağı otele döndü.