Kılıçdaroğlu, kendisinin ve kurmaylarının geleceğini şekillendirecek toplantılar dizisine başlıyor!

Kılıçdaroğlu, kendisinin ve kurmaylarının geleceğini şekillendirecek toplantılar dizisine başlıyor!
1 Haziran 2023 07:10

Cumhurbaşkanı ve TBMM seçimlerinin tamamlanmasının ardından muhalefet bloğu sonuçları değerlendirmeye başladı. CHP bu hafta yapacağı toplantılarda geride kalan seçimleri tartışmanın yanı sıra yeni dönemde görev yapacak kurulları da belirleyecek.

 

 

Cumhurbaşkanı seçimleri ikinci turunda yüzde 47,82 oy oranına ulaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hem kendisinin hem de kurmaylarının geleceğini şekillendirecek toplantılar dizisine başlıyor. Kılıçdaroğlu yarın seçim akşamı, “Elinizi rahatlatmak için biz istifa edelim” önerisinde bulunan Merkez Yönetim Kurulu ile bir araya gelecek. Toplantıda bazı üyelerin istifalarının gündeme gelebileceği bildirildi.

CHP’de daha sonra Meclis yönetimi şekillendirilecek. Yemin töreninin ardından seçime gidecek CHP Meclis Grubunda, grup başkanı ve grup başkanvekilleri belirlenecek. Grup başkanlığı için Özgür Özel ile Faik Öztrak’ın da adı geçerken başkanvekilliği için Bülent Tezcan, Gökhan Günaydın, Murat Emir, Mahmut Tanal, Tekin Bingöl, Zeynel Emre, Murat Bakan, Ali Mahir Başarır ve Ali Öztunç’un aday olabileceği belirtiliyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de yaptığı açıklamada, Cumartesi günü kapalı grup toplantısında Kılıçdaroğlu’nun milletvekili seçilmemesi nedeniyle yerine görev yapacak bir grup başkanı ile üç grup başkanvekilini seçeceklerini söyledi.

 

 

PM TOPLANACAK

 

CHP’de hafta sonu Parti Meclisi de toplanacak. Cumartesi günü yapılacak toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun geniş bir seçim değerlendirmesi yapması, PM üyelerinin ise eleştirilerini sıralaması bekleniyor. Basına kapalı toplantıda, partinin yeni dönem yönetimine ilişkin çeşitli önerilerin yapılabileceği de öğrenildi. CHP kulislerinden edinilen bilgiye göre, büyük kurultayı yerel seçim sonrasında toplamak isteyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, İmamoğlu’nun İstanbul’un fethi törenleri ile sosyal medya hesabından paylaştığı video izletildi. Kılıçdaroğlu’nun, İmamoğlu’nun sözlerini “yorum yapmadan dinlediği vea bir tepki vermediği” kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun kongre hakkındaki son kararını Parti Meclisi toplantısında açıklayabileceği de ifade ediliyor.