‘Kılıçdaroğlu, kazanacağına kesin gözüyle baksaydı İmamoğlu’na Divan Başkanlığı teklif etmezdi’

‘Kılıçdaroğlu, kazanacağına kesin gözüyle baksaydı İmamoğlu’na Divan Başkanlığı teklif etmezdi’
27 Ekim 2023 08:10

Kılıçdaroğlu, geçen hafta Elazığ Milletvekili Gürsel Erol aracılığıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na haber göndererek, 4-5 Kasım’daki CHP kurultayında divan başkanı olmasını teklif etti.

 

İsmail Saymaz/ Sözcü

 

İmamoğlu, sıcak baktığını söyledi. Bu gelişme üzerine CHP lideri ve İmamoğlu, dün Ankara’da görüştü. Kılıçdaroğlu, teklifini yineledi. İmamoğlu, “Ben tarafsız olurum, hassasiyetlerin farkındayım, endişeniz olmasın” dedi. Ancak güvenlik ve imza konularında Kılıçdaroğlu ve Özel’in delegasyonu ile bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Kılıçdaroğlu, kurultayı organize etme görevini Erol’a verdiğini vurgulayarak, “Siz müzakere edersiniz” dedi. Görüşme sonunda İmamoğlu’nun 4-5 Kasım da CHP kurultayının divan başkanı olmasında uzlaştılar.

 

 

İmamoğlu çevresi, “Başkanın duruşu ve tavrı net. O konuda geri adım yok” diyor.

 

 

Kılıçdaroğlu, kurultaya kazanacağına kesin gözüyle baksaydı İmamoğlu’na divan başkanlığı teklif eder miydi? Bence etmezdi!

 

 

CHP Genel Merkezi, cumhurbaşkanı adaylığına adının geçtiği ve 14-28 Mayıs’tan sonra değişim çağrısı yaptığı günden bu yana İmamoğlu’na demediğini bırakmadı. İstanbul’u çeyrek asır sonra kazanmış İmamoğlu’na müteahhit, ANAP’lı, sağcı, İYİ Partili, tek adam ve İkinci Erdoğan bile denildi. En son İstanbul İl Kongresi’nde İmamoğlu, belediyenin olanaklarını parti rekabeti için kullanmakla, delegeleri işe koymakla suçlandı. Üç haftada ne mi değişti? Değişen şu: İstanbul İl Kongresi’ni değişimciler kazandı ve Özel’in kurultayı alma ihtimali belirdi.