Kılıçdaroğlu: Kasım ayında herkes her şeyi duyacak

Kılıçdaroğlu: Kasım ayında herkes her şeyi duyacak
10 Ekim 2022 21:14

ABD’deki ziyaretlerini sürdüren CHP lideri Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında “Bu çalışmalar bitince tüm Türkiye’ye açıklayacağım yapısal reçeteyi. Bu reçeteyi herkes görecek. Hem daha sağlıklı, hem daha refaha ulaşan bir yapıyı inşa etmeye çalışacağız. Sadece biraz sabır rica ediyorum. Kasım ayında herkes her şeyi duyacak” dedi.

 

 

ABD’nin Boston kentindeki ziyaretlerini sürdüren CHP lideri Kılıçdaroğlu, Halk TV canlı yayınına bağlandı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

 

* “Türkiye derin sorunlar yaşayan bir ülke ve bu sorunları aşmak zorunda. Çok uzun bir zamandır seçkin bir ekiple cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını kazandıracak bir planı çalışıyorum. Bir şekliyle varolan sorunları aşalım ve ikinci yüzyıla çok güzel, yapacağımız işlerle yolumuza devam edelim. Asıl hedefimiz bu. Mevzumuz şu anki krizden çıkmaktan çok daha öte.

* İktidarı devraldığımızda -ki Allah nasip ederse alacağız – ülkeyi bu krizden hızla çıkaracağız. Türkiye hep krizlere girdi, acı reçetelerle karşı karşıya kaldı…Sonuç hep aynı, hüsran… Bunu sonsuza kadar çevirmek için büyük bir fırsatımız var. Krizi, bir daha tekrara düşmeyecek şekilde aşabiliriz. Yeni bir ekonomik ve siyasal bir vizyona ihtiyacımız var. Bu sefer, ülkemizi bu girdaptan çıkaracak bir de planımız var.

 

KASIM AYINI İŞARET ETTİ

 

ABD ziyaretine ilişkin bilgi veren Kılıçdaroğlu, “Seyahatim, siyasal hiçbir içeriğe sahip olmayacak. ABD’de hiç siyasi görüşme istemedik. Önerileri reddettim. Etrafımdaki tüm kurmaylarım buna şaşırdı. Ama ben kararlıyım. Siyasetin girdaplarından tümüyle çıkıp, dünyanın en parlak beyinleriyle geleceği konuşmaya geldim. Bu yolculuk sadece ilk durak” dedi.

İngiltere ve Almanya’da da ziyaretlerini sürdüreceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bu çalışmalar bitince tüm Türkiye’ye açıklayacağım yapısal reçeteyi. Bu reçeteyi herkes görecek. Hem daha sağlıklı, hem daha refaha ulaşan bir yapıyı inşa etmeye çalışacağız. Sadece biraz sabır rica ediyorum. Kasım ayında herkes her şeyi duyacak” ifadelerini kullandı.