Kılıçdaroğlu: İstanbul’u aldığımızda Türkiye’nin kaderi değişecek

Kılıçdaroğlu: İstanbul’u aldığımızda Türkiye’nin kaderi değişecek
20 Mart 2014 22:34

Tokat mitinginden sonra İstanbul’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe’de halka seslendi.

 

Kılıçdaroğlu, konuşmasına başlamadan önce alandan “Başbakan Kemal” sloganları yükselince, “İnşallah o da olacak. Güzel bir Türkiye için Başbakanlığa talibim. İstanbul’da 30 Mart’ta sandığa gideceğiz, kol kola, omuz omuza beraber” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, meydanda “Hırsız Tayyip” sloganları atılınca, “Siz böyle slogan atarsanız, vallahi gider patentini alır, bir de para ister sizden” dedi.

.

.

CHP lideri şöyle devam etti: “30 yıla yakındır İstanbul’u yönetiyorlar. Allah aşkına burası İstanbul’un göbeği, düşünün bir otobüs buradan gidemiyor. İstanbul’u yönettiklerini söylüyorlar, aslında İstanbul’u yönetmiyorlar. İstanbul’u sömürüyorlar ve hakkını yiyorlar. Başçalan’ın bir sesi düştü yine internete. İnşallah temizleyeceğiz bunları. Temiz bir siyaset için, çocuklarımız için, geleceğimiz için hiçbir ayrım yapmaksızını Türkiye’yi kirli siyasetten ayıracağız. Bu bizim görevimiz. Dün akşam internete bir sesi düştü. İstanbul’da bir araziyi gözüne kestirmiş. Bunu söyleyen adam Başbakanlık koltuğunda oturabilir mi?”

.

.

“İSTANBUL’U ALDIĞIMIZDA TÜRKİYE’NİN KADERİ DEĞİŞECEK”

 

Kılıçdaroğlu, İstanbul’u kaybetmesi halinde Başbakan Erdoğan’ın da gideceğini ifade ederek, “İstanbul’u 30 Mart’ta teslim aldığımızda Türkiye’nin kaderi değişecek. İstanbul’da sosyal demokrat bir kişi Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğunda İstanbul’un kaderi değişecek. Güzel bir İstanbul’u, özgür bir İstanbul’u, huzur içinde yaşayan İstanbulu yeniden inşa edeceğiz. İstanbul’u aldığımızda, bütün dünyanın gözü CHP’de ve İstanbul’da olacak. İstanbul’u aldığımızda herkes biliyor ki bu ülke demokrasi yolunda çok önemli bir adım atmış olacaktır” şeklinde konuştu.

.

.

CHP lideri, tüm bunların 30 Mart’ta sandık başına gitmekle gerçekleşeceğini vurgulayarak, “30 Mart’ta sandığa gideceğiz. Komşularımızla birlikte gideceğiz. Haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kurmak için gideceğiz” dedi.

 

“Hükümet bu ülkeyi geriyor” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

 

“Ve biz ayın 30’unda bir düğün havası içinde sandığa gideceğiz. Sizlerin oylarıyla inşallah Sarıgül’ü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda göreceğiz. Ve göreceksiniz Türkiye’nin talihi değişecek. Önemli bir çıtayı atlamış olacçak. Bugün özgürlüklerimiz kısıtlanıyor, bugün bir diktatörün ülkeyi yönettiğini unutmayınız. Bunu herkese anlatınız. Bizim için değil, çocuklarımız için. Onlara daha güzel bir Türkiye bırakmak için yola çıkacağız.”

 

“TOPLUMU BÖLÜYOR”

 

Kılıçdaroğlu, “Bu adam, afedersiniz adam dedim ama, adam değil de, o zat… Bu zat toplumu bölüyor. Kavga çıkarıyor. İnsanları bölüyor. Ayrıştırıyor. Ama biz ayrışmayacağız. Provokasyon yapmak istiyor. Provokasyona gelmeyeceğiz. Çünkü biz bu ülkeyi seviyoruz, insanlarımızı seviyoruz. Çünkü biz bir ağaç gibi tek ve hür ve bir insan gibi kardeşçesine yaşamak istiyoruz” dedi.

 

Mitingin sonunda, Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül ve CHP’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Ali Kılıç vatandaşları elele selamladı.