Kılıçdaroğlu: İnsanlık suçuna karşı ortak tavır takınmak da siyasetçi olarak bizim görevimizdir

Kılıçdaroğlu: İnsanlık suçuna karşı ortak tavır takınmak da siyasetçi olarak bizim görevimizdir
27 Eylül 2022 18:26

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; ‘altılı masa’nın CHP ev sahipliğinde 2 Ekim’de yapılacak toplantısı öncesinde Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Mersin’deki saldırıya ilişkin “İnsanlık suçuna karşı ortak tavır takınmak da siyasetçi olarak bizim görevimizdir” dedi. İkili, görüşme sonrasında ile Demokrat Parti Genel Merkezi’nin yakınındaki taksi durağını ziyaret etti.

 

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘altılı masa’nın 2 Ekim’de CHP ev sahipliğinde yapılacak toplantısı öncesinde liderleri ziyaret etmeye devam ediyor. Kılıçdaroğlu, bugün DP lideri Uysal ile Demokrat Parti Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, dün Mersin Mezitli’de polisevine yapılan terör saldırısı içinz öncelikle şehit polis Sedat Gezer’e rahmet diledi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Güvenlik güçlerine sıkılan her kurşun millete sıkılan kurşundur. Bölücü terör örgütünün veya diğer terör örgütlerinin inançları yoktur, kimlikleri yoktur, ahlakları yoktur. Terör kimden ve nereden gelirse gelsin bu ülkede 85 milyon yurttaş olarak teröre karşı ortak tavır takınmak zorundayız. Terörden büyük acılar çektik. O acıların artık sona ermesi lazım. Teröre karşı siyasi görüşleriniz farklı olabilir. Ekonomi politikalarınız farklı olabilir ama terör bir insanlık suçudur. İnsanlık suçuna karşı ortak tavır takınmak da siyasetçi olarak bizim görevimizdir.”