Kılıçdaroğlu: İlk başlangıçta Bilim Kurulu’nun önerileri dikkate alınmış olsaydı, bugünkü noktadan da iyi durumda olurduk

Kılıçdaroğlu: İlk başlangıçta Bilim Kurulu’nun önerileri dikkate alınmış olsaydı, bugünkü noktadan da iyi durumda olurduk
24 Nisan 2020 11:53

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni tip Koronavirüs’le mücadelede gelinen noktanın sağlıkçıların başarısı olduğunu vurgulayarak, “İlk başlangıçta Bilim Kurulu’nun önerileri dikkate alınmış olsaydı, bugünkü noktadan da iyi durumda olurduk” düşüncesini dile getirdi.

 

 

HaberTürk gazetesinden Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Kılıçdaroğlu, “Bizdeki sağlık personeli her şeye rağmen çok iyi yetişmiş bilgi birikimine sahip. Bu gelinen nokta sağlıkçıların başarısıdır. Çok iyi iş çıkardılar hâlâ da çıkarıyorlar. Eğer ilk başlangıçta Bilim Kurulu’nun önerileri dikkate alınmış olsaydı, bugünkü noktadan da iyi durumda olurduk. Önce dinlemediler, sonra söylediklerinin ne derece doğru olduğunu anladılar…” dedi.

 

Kılıçdaroğlu belediyelerle ilgili tartışmalara, “Arkadaşlarımızı uyardım, bazı konulara girmemelerini istedim. Halk neyin ne olduğunu görüyor. Belediye bedava ekmek dağıtmak istiyor, bunun olmasında ne sakınca var Allah aşkına… Her neyse herkes her şeyi görüyor…” sözleriyle değindi.

 

 

Sarıkaya yazısında şunları kaydetti:

 

Bu aşamada 29-30 Mart tarihinde yapılması planlanan CHP Büyük Kurultayı’nın Koronavirüs nedeniyle ötelendiğini anımsatıp, “Yeni kurultay tarihi belirlediniz mi?” diye sordum.

Duruma göre tarih belirleme kararı aldıklarını anımsattı, “İnsanlar ne zaman bir araya tekrar gelecekler onu bilemiyoruz” dedi.

Grup Başkanvekili Engin Altay’ın “Bu şartlar altında yılsonuna kadar kurultay çok zor” tespitini anımsattım, Kılıçdaroğlu kesin bir yanıt vermekten kaçındı.

Süreci izlemenin daha yararlı olacağını belirtmekle yetindi.

Meslek yaşamımın ilk ilginç röportajını yaptığımı sevgili Ahmet Kılınç’ın sohbetimizi sergileyen fotoğraflarımız düştüğünde anladım…

Bizim maskeli ilk röportajı, CHP lideri de maskeli ilk mülakatını gerçekleştirmesinin belgesiydi önümüzde duran…

 

Yazının devamı için tıklayın

Fotoğraf: AFP / Ozan Köse