Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ın parlamentoyu yenileme kararı alması, Millet İttifakı’nın aday belirleme takvimini etkilemez

Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ın parlamentoyu yenileme kararı alması, Millet İttifakı’nın aday belirleme takvimini etkilemez
2 Mart 2023 08:52

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parlamentoyu yenileme kararı almasının, Millet İttifakı’nın aday belirleme takvimini etkilemeyeceğini söyledi.

 

 

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü köşesinde, “AKP, CHP ve MHP kulislerinde seçimin ne zaman yapılacağına dair konuşmaları dinleme şansım oldu. Gördüm ki seçim tarihinde bir değişiklik yok: 14 Mayıs” diye yazdı. Zeyrek yazısında ayrıca Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeyi de aktardı.

Kılıçdaroğlu ile görüşen Zeyrek, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun YSK’nın bu tarihe “yetiştiremem, yapamam” gibi gerekçelerle itiraz etme hakkının olmadığına dikkati çekerek, YSK’dan böyle bir talep gelmesi durumunda kabul edilemeyeceğini ifade ettiğini aktardı.

 

“Kılıçdaroğlu’nun yaptığı tespiti AK Parti’li ve MHP’li yetkili isimler de teyit etti” diyen Zeyrek şöyle yazdı:

 

“Ortak görüş şu: Cumhurbaşkanı veya TBMM seçimleri yenileme kararı alırsa YSK yasadaki takvime göre hazırlıklarını tamamlamak zorunda. Depremzedeler için gerekli tedbirleri almak ve uygulamak da YSK’nın ödevi.”

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının yarın yapılacak toplantıda belirlenebileceğini ama hemen açıklanmaya-bileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu “Nasıl ki ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ metnini, Anayasa taslağımızı belirledik ve belirlediğimiz başka bir tarihte açıkladık, Cumhurbaşkanı adayını da belirledikten sonra başka bir tarihte açıklarız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 10 Mart’ta Parlamento’yu yenileme kararı almasının Millet İttifakı’nın aday belirleme takvimini etkilemeyeceğini ifade etti.

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.