Kılıçdaroğlu: TC senin kafana sığmadı

Kılıçdaroğlu: TC senin kafana sığmadı
18 Eylül 2013 13:25

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir’in Erdek İlçesi’nde kurtuluş törenlerine katıldı. Kılıçdaroğlu, TC yazısının tabelalardan kaldırılmasını eleştirerek, “Tabelalardan, resmi tabelalardan, valiliğin tabelalarından Türkiye Cumhuriyeti’ni çıkartıyorlar. Soruyor bizim milletvekilimiz ‘Niye çıkarttınız?’ Efendim oraya sığmadı’ diyor. Senin kafana sığmadı. Oraya değil” dedi.

 

Dün, Balıkesir’in Manyas ilçesinde açılış törenine, Bandırma’nın ise düşman işgalinden kurtuluş törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geceyi Bandırma’da geçirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Hüseyin Aysan’ın belediye başkanlığını yaptığı Erdek ilçesinde, belediye tarafından düzenlenen 91’inci kurtuluş yılı törenlerine katıldı. Erdek’e gelirken, Düzler Köyü’nde vatandaşlarla sohbet ederek çay içen Kılıçdaroğlu’nun yanına gelen bir çocuk yanaklarından öptü. Kılıçdaroğlu ardından Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan’ın da hazır bulunduğu Erdek Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan temsili kurtuluş törene geçti.

 

 

Kurtuluşu simgeleyen Türk kızının kurtarıldığı temsili törende atılan fişekler Kılıçdaroğlu’nu ve vatandaşları şaşırttı. Gösterilerin ardından parti otobüsünden halka hitap eden Kılıçdaroğlu, bağımsızlığın bedel ödeyerek kazanıldığını söyledi. ‘Bağımsızlık ve özgürlük kendi karakterimdir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğünü bu gün çok daha iyi anladıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bugün bütün dünyada kan, sadece İslam coğrafyasında akıyor. Neden? Hepimizin düşünmesi gerekiyor. Suriye’ye radikal unsurları gönderip, ‘gidin kardeşinizi öldürün’ deme gibi bir görevimizin olmadığına inanıyorum. Çünkü biz bu coğrafyada huzur olsun, barış olsun, dostluk, kardeşlik olsun, insanlar birbirlerini öldürmesinler, insanlar dost olsun diyoruz. Eğer Mustafa Kemal Atatürk ‘Yurt da barış dünyada barış olsun’ diyorsa. Hep beraber onun arkasından gideceğiz. Hep beraber daha yüksek sesle dile getireceğiz” dedi.

 

“Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, “Yolsuzlukları önleyeceğiz, demokrasiyi kökleştireceğiz, kul hakkı yiyenden hesap soracağız, haramilerden bu ülkeyi kurtaracağız. Önce yerelde, sonra genelde iktidar olacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün onurlu Türkiye’sini yeniden kuracağız, inşaa edeceğiz” diye konuştu.

 

HİÇ KİMSENİN GÜCÜ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KALDIRMAYA YETMEZ

 

 

Daha sonra Erdek İlçesi’nin CHP’li Ocaklar Belde Belediyesi’ni de ziyaret eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, burada sinema sanatçısı Ahmet Mekin ile de bir araya geldi. Ocaklar’da yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti’nin her yurttaşını Cumhuriyet Halk Partisi’nin çatısı altında beklediklerini belirten Kılıçdaroğlu, TC yazısının tabelalardan çıkartılmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

 

“Tabelalardan, resmi tabelalardan, valiliğin tabelalarından Türkiye Cumhuriyeti’ni çıkartıyorlar. Soruyor bizim milletvekilimiz ‘Niye çıkarttınız?’ ‘Efendim oraya sığmadı’ diyor. Senin kafana sığmadı. Oraya değil. Hiçbir güç Türkiye Cumhuriyeti’ni o tabelalardan kaldırmaya yetmez. Biz bunun mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz.”

 

Kendisine zeytinyağı hediye edilen Kılıçdaroğlu, buna en çok eşinin sevineceğini belirterek teşekkür etti.

 

Kılıçdaroğlu, ardından Erdek futbol sahasında bekleyen helikopterle Ankara’ya hareket etti.