Kılıçdaroğlu: Emin olun iktidara geliyoruz!

Kılıçdaroğlu: Emin olun iktidara geliyoruz!
4 Aralık 2022 07:03

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yönetenler gelip geçecek ama ülke bir daha asla savrulmayacak” dedi. Kılıçdaroğlu, ilk üç yılda 100 milyar dolarlık yatırım getireceklerini belirtti.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “3 Aralık’ı bekleyin” ifadeleriyle duyurduğu ve partisinin olası iktidarına ilişkin vizyon belgesinin açıklanacağı “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlıklı toplantı, bugün İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ndeki vizyon toplantısında, Türkiye’yi ekonomik krizden çıkaracak istikrarlı büyüme modelini açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Ve emin olun iktidara geliyoruz” dedi.

İlk etapta 3,5 milyon kişiyi istihdam edeceklerini ve kişi başı geliri 20 bin doların üzerine çıkaracaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, ilk üç yılda 100 milyar dolarlık yatırım getireceklerini belirtti.

 

 

“BİZ ALTI LİDER OLARAK BİRLİKTE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

 

Ben size bir adaya oy vermeye çağırmıyorum derken neyi kast ettiğimi anlamış oldunuz. Türkiye’yi tek bir kişi değil, liyakate dayalı sistem yönetecek. Bakın görüyorsunuz, böyle bir Türkiye mümkün ve emin olun iktidara geliyoruz.

Size ana muhalefet partisinin lideri olarak seslenmiyorum. Kuracağımız güç birliğinin parçası olarak söylüyorum. Bir de bizim siyasal birlikteliğimiz var tabii yani altılı masa. Türkiye için kalbi atan 6 vatansever liderin masasıdır o. Zorbalığa direnen, her türlü kara propagandaya direnen altı lideriz biz.

Türkiye için kenetlendik. Halkımızın haysiyetli yaşamı için kenetlendik. Biz altı lider olarak birlikte yürümeye devam edeceğiz. Anayasamız hazır. Ekiplerimiz, kadrolarımız gece gündüz ortak bir program için çalışıyorlar. Bizim siyasi, ahlaki ve vicdanı birlikteliğimiz.
“ALTINI ÇİZİYORUM; BÜTÜN DÜNYA DA BU GERÇEĞİ BİLİYOR”
Meral hanımın partisini kurarken nasıl bir mücadele verdiğini ben çok iyi biliyorum. Meral hanım merttir. Temel bey bu altılı masayı kurarken sırtına nasıl bir yük yükleneceğini bilmiyor muydu? Biliyordu. Ama Temel bey bilgedir ve cesurdur.

Ahmet beyle vatan söz konusu olduğunda bir araya gelmekten bir an bile tereddüt etmedik. Onun deneyimi ve entelektüel birikimi bize her türlü katkıyı sağlayacak.

Ben Gültekin beyde Menderes ve Demirel’in gençliğini, onların ruhunu görüyorum. Ali Babacan’ın uygulama tecrübesini ve başarısını biliyorum. Altını çiziyorum; bütün dünya da bu gerçeği biliyor. Özetle bu zaferi, iyi cesur ve yürekli insanlar kazanacak.
“ÜLKE BİR DAHA ASLA SAVRULMAYACAK”
Türkiye dahil dünyanın her yerinden işinde en iyi uzmanlar ve siyaset üstü vatanseverlerimizle bunun için buluştum. Altılı masayı oluşturan partilerimizin de çok iyi kadroları var. Bu değerli insanlarla birlikte çalışıyoruz. En iyileri bulmak yetmez onların elini güçlendirmek de gerekir.

Bu köklü değişimi gerçekleştireceğiz. Kimse korkuyla uyanmayacak. Yönetenler gelip geçecek ama ülke bir daha asla savrulmayacak.

Bu sahneden size ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak değil kuracağımız büyük güç birliğinin bir parçası olarak sesleniyorum.
“100 MİLYAR DOLAR DOĞRUDAN YATIRIM GELECEK”
Bu zaferi iyi, cesur ve yürekli insanlar kazanacak. Bu büyük birlikteliğin başarılı olabilmesi için kaynağa ihtiyaç var. Bay Kemal bu sorunu da çözdü. İktidarımızın ilk altı ayında hızlı çözümlerimiz hazır. İlk adım halkımıza nefes aldırmak daha sonra kalıcı refahı sağlayacağız.

Gerçekleştirdiğim uluslararası temaslarda toplamda 5 trilyon 461 milyar dolarlık fon yöneten yatırım bankaları ve girişim sermayesi fonlarıyla verimli toplantılar yaptım. Aralarında tefeci, kara para sahipleri, baronlar, şaibeli kişiler yoktu.

Peki ne vardı Dijital teknoloji vardı, yapay zeka, yeşil enerji gibi büyük sektörlere yatırım yapan kurumlar vardı. İktidarımızın ilk üç yılında en az 100 milyar dolar doğrudan yatırım gelecek. Bu parayı kesinlikle getireceğim.

 

 

“KİRLİ SERMAYENİN ÇALDIĞI 418 MİLYAR DOLARI BORÇLARI OLARAK ONLARIN DEFTERLERİNE YAZDIM”

 
Peki bu yeter mi? Hayır. Dünyanın her yerinde bağımsız çok büyük varlık fonları var iktidarımızın ilk üç yılında onlardan da en az 75 milyar dolar yatırım alacağız. Ayrıca yeri yurdu kaynağı belli temiz ve sürdürülebilir fonlardan en az 150 milyar dolar yatırım getireceğiz. Özellikle hedefimiz Avrupa’nın ve Uzak Doğu’nun emekli fonları olacak. Norveç ve Singapur gibi.

Yolsuz yönetim yüzünden halkımız hiçbir şeyden pay alamıyor ama Bay Kemal çetelerle ve yolsuzluk yapanlarla mücadele etme sözü verdi. Ben kirli sermayenin adamı olmam, kirli sermayenin çaldığı 418 milyar doları borçları olarak onların defterlerine yazdım.

Kuruş kuruş dünyanın neresinde neyiniz var biliyorum. Bu parayı sizden hukuk içinde alacağım. Kurtulamazsınız.
“TÜRKİYE GENELİNDE İHRACAT VE İTHALAT BÖLGELERİ OLUŞTURACAĞIZ”
Bu ülkede ücretli çalışanlara hiçbir zaman büyümeden pay verilmedi. Sahte enflasyonla maaşları gasp edildi. Bu ülkenin onurlu çalışanlarına borçları var. Hesaplarımıza göre devletin maaş alanlara en az 300 milyar dolar borcu var. Bu borcu ödemeye geliyoruz.
Halkımızı kalıcı zenginliğe ulaştıracak projelerimizi beş kolona ayırdım. Birkaçını şimdi anlatacağım.

Birinci kolon: Detaylarını sayın Rifkin ve Böke’nin anlattığı kolon. Endüstriyel dönüşümü gerçekleştirme kolonu. Ticaret ve finans ağı oluşturacağız. İnovasyon odaklı özel ekonomi bölgeleri oluşturacağız. Türkiye genelinde ihracat ve ithalat bölgeleri oluşturacağız.
“BU BECERİKSİZ YÖNETİM BİZİ DIŞA BAĞIMLI HALE GETİRDİ”

 
Bu modelde Marmara ve Ege bölgesinden tersine göç teşvik edilecek.

Az çocuklarla endüstriyel devrimi gerçekleştirmeyiz. Milletimizin en büyük zenginliklerinden biri bereketli topraklarımız. Bu beceriksiz yönetim bizi dışa bağımlı hale getirdi.

Hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmeyecek. Nokta.

Beşinci kolonumuz: Hızlı istihdam artışı. İlk etapta yaklaşık 3,5 milyon kişi istihdam edilecek.

Altılı masa hem TBMM’de çoğunluğu hem de cumhurbaşkanlığı alacak.

Lami cimi yok, bu zorba gidecek. Halktan çaldıkları yine halka dönecek. Zafer bizim olacak.