Kılıçdaroğlu: Dünya tarihinde ilk defa bir hükümet bir devleti soyuyor

Kılıçdaroğlu: Dünya tarihinde ilk defa bir hükümet bir devleti soyuyor
11 Mart 2014 15:40

Çorum’dan karayoluyla Amasya’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yavuz Selim Meydanı’nda halka seslendi. Yaklaşık 10 bin kişiye konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Başbakan Kemal’ sloganlarıyla sözleri sık sık kesildi. İktidar olduklarında ülkeye temiz siyaset getireceklerini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

 

“Sizlerle güzel bir sohbet yapacağız. Her Amasyalı devlete ortalama 618 lira vergi ödüyor. Ama bu iktidar her Amasyalı başına 312 lira kamu yatırımı yapıyor. Aradaki fark nereye gidiyor? ‘Nereye gidiyor?’ diye soracak mı bu Amasyalı. Aradaki fark, ‘başçalanın’ cebine giriyor. Artık onun ünvanını çok iyi biliyorsunuz. Siyasi iktidarı eleştirirken ona oy verenleri eleştirmiyorum. ‘Yolsuzluğu engelleyeceğiz, yasakları engelleyeceğiz’ dediler, o vatandaşlarımız da gitti oy verdi. Ben ona ‘Başçalan’ derken o yurttaşlarımı ayrı tutuyorum. O yurttaşlamızın başımızın üstünde yeri var. Bize oy versin vermesin her yuttaşımın başımın üstünde yeri var.”

 

 

CHP lideri, siyasetin zenginleşme aracı olmadığını vurgularken, bir ülkede siyasete atılanların zenginleşmesi halinde halkın fakirletiğini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

 

“Bir şey daha yapacağız ilk 4 ay içinde, CHP iktidarında Siyasi Ahlak Yasası’nı çıkaracağız. Kirli insanlar siyasete girmesinler. Siyasetin ahlakını yükselteceğiz. Siyaset halka hizmettir. Biz halk zengileşsin istiyoruz ve arkasında da duracağız. Bir şey daha yapacağız; ‘Aile Sigortası’ getireceğiz. Her ailenin sigortası olacak. Geliri asgari ücretin altında olan her ailenin sigortası olacak. Her ailede kadının banka hesabına en az azgari ücret kadar maaşını yatıracağız. ‘Kaynağı nereden bulacaksınız’ diyorlar. Kaynak var mı? Para var mı? Haramiler de var. Haramilerin hesabından kim gelecek? Haramilerin saltanatını kim yıkacak? Halkla berebar yıkacağız. Anca beraber kanca beraber, bölünmeyeceğiz, bereber gideceğiz.”

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık’ta yapılan operasyona değinirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu ile Bilal Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen konuşmayı, 4 bakanın çocuklarının evlerinin aranmasını ve aralarında geçen konuşmaları da hatırlattı. Kılıçdaroğlu, bunların hepsini meclise getireceklerini ifade ederek, “Bunları söyledim diye hakkımda dava açmış. Sanıyor ki ondan korkacağım. Sen kimsin ki ben senden korkacağım? Kul hakkı yiyenden, haramzadeden, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenden korkulur mu? Ben de hesabını soracağım. 76 milyon adına hesabını soracağım” dedi.