Kılıçdaroğlu: Cibilliyetimi merak ediyorsan gel herhangi bir Dersimliye sor

Kılıçdaroğlu: Cibilliyetimi merak ediyorsan gel herhangi bir Dersimliye sor
17 Mart 2014 16:23

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Dersim’de konuştu.

 

Kılıçdaroğlu: “İnsanın yüreğinde toplu iğne kadar vicdan varsa 15 yaşında ölen çocuğun arkasından yuh çektirir mi?”

 


Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle;

 

BERKİN’İ YUHALATTI

 

Bir kitleye Berkin’e yuh çektirdi. İnsanın yüreğinde toplu iğne kadar vicdan varsa 15 yaşında ölen çocuğun arkasından yuh çektirir mi? Kabul eder misiniz? Burak Can da annesinden izin almış akşam dışarı çıkacağım diye. Burak Can Dışarı çıkıyor, elektrikler kesiliyor. Çocuk öldürülüyor. Sonra biri çıkıp Kılıçdaroğlu’nun illegal militanları öldürülüyor diye. Nasıl bir ahlak var.

 

 

BU TOPRAKLARDA BARIŞ SAĞLANACAKSA ADRES CHP

 

Demokrasi ve özgürlüğü görmek istiyorsanız Dersim’e geleceksiniz. Burada gösterilerin olduğu gün biber gazları atıldı. Ahmet diye bir polis kardeşimiz hayatını kaybetti. Ona da Allah’tan rahmet diliyoruz. Hiç kimsenin ölmesini istemeyiz.

 

AKP giderse barış süreci ne olacak diyorlar. Tunceli’den Dersim’den sesleniyorum. Barış süreci kimsenin tekelinde değildir. Bu topraklarda barış sağlanacaksa bunu sağlayacak parti CHP’dir. İnancı, kimliği ne olursa olsun herkesin benim başımın üstünde yeri var.

 

 

CİBİLLİYETİMİ ÖĞRENMEK İSTİYORSAN GİT İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ’NE SOR

 

Her türlü hakareti yapıyor. Cibilliyetten söz ediyor. Cibilliyetimi merak ediyorsan gel herhangi bir Dersimliye sor. Başka bir adres istersen İstanbul Müftülüğü’ne git sor. Ben hiç kimsenin soyuyla sopuyla uğraşmam.

 

YANDAŞ YOK, VATANDAŞ VAR

 

Soruyorlar nerelisin diye. Tunceli cevabını duyunca ‘hadi git, sana iş yok’ diyorlar. Bu tabloyu değiştireceğiz. Yurttaşları bölmeyeceğiz, insanları ayırmayacağım. Benim için yandaş yok, vatandaş var. Diyorlar ki CHP belediyeyi kazanırsa bazılarının işine son verecek. Açık söyleyeyim. Hiç kimsenin işiyle oynamayız. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi derdimiz yok, asla buna da izin vermem. Bu kadar malı götürdün hala milletin karşısına çıkıyorsun. Nasıl bir anlayıştır, nasıl bir inanç anlayışıdır, anlamakta zorluk çekiyorum.