'Kılıçdaroğlu CHP'yi alay konusu yaptı'

'Kılıçdaroğlu CHP'yi alay konusu yaptı'
15 Şubat 2013 10:47

Başbakan Erdoğan partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.

 

 

 

İşte Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Partimizi kurduğumuz günden bugüne kadar, 20 istişare toplantısı gerçekleştirdik. Hükümet düzeyinde bakanlar kurulunu topluyor, ülkenin sorunlarına çözümler üretiyoruz.

Toplu açılışların ardından partimizin divan toplantılarına katılıyor, şehrin kanaat önderleriyle buluşuyoruz.

Coğrafi bölgeler bazında il başkanlarımızı, belediye başkanlarını biraraya getiriyoruz, bölgenin sorunlarını karşılıklı olarak değerlendiriyoruz. Kimi siyasi partilerin AKP’yi taklit etmek için çok ciddi kafa yorduklarını biliyoruz. Biz başarısının sırrını gizleyecek bir kadro değiliz. İlmi saklayanlardan olmadık.

 

 

 

 

 

BAŞARIMIZIN SIRRI İSTİŞAREDİR



 

Başarımızı öğrenememiş olanlar varsa söylüyorum; bizim başarımızın sırrı istişaredir. Milletine danışan, millete tepeden bakan dizayn etmeye çalışan toplum mühendisleri değil, milletin diliyle hareket eden partiyiz.

MİLLETE GİDERİZ

Yeni anayasa konusunda, müzakere olamayacağını kendi taslağımızla milletin önüne çıkacağımızı ifade ettik. Muhalefet, milletin tercihlerini hiçbir zaman dikkate almamış küçümsemiştir.

Halk oylamasını telaffuz ettiğimizde, yine milleti tahkir etmeye başladılar. Bunlar siyasi tarihleri boyunca anayasadan darbelerin gölgelerinde hazırlanan metinleri anladılar.

Eğer Meclis’ten geçmezse millete gider ve sivil anayasayı milletin takdirine sunarız.

61 anayasasına ilerici diyenler, 82 anayasından şikayet edemezler. Şantajla anayasa değişmez diyorlar. Şantaj iddiasını dile getirenler müdahale ile anayasanın silah zoruyla değiştirilmesini nereye koyacaklarını merak ediyoruz.

 

 

 

 

 

KILIÇDAROĞLU’NA SERT SÖZLER

CHP Genel Başkanı bir yandan sürekli dünyanın değiştiğini söylüyor, bir yandan statükoyu savunuyor.

Kılıçdaroğlu sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada CHP’yi alay konusu yaptı. CHP Genel Başkanı, yurt dışında ülkesinin cari açık üzerinden vurmaya çalışırken cari açık geriledi.

Cilvegözü’ndeki patlama için herkes itidalli davranırken, çalışmalar yapılırken CHP’liler hemen bunu siyasi ranta dönüştürme telaşına girdiler.

Suriye rejimiyle bu muhabbetiniz nedir? Aylardır bu konuda açıklama yapmadılar.

 

 

 

 

 

Bir yandan Suriye rejimine sözcülük yapıyor, bir yandan kanlı terör örgütüne kol kanat geriyorlar.

CHP 1940’lardan beri bu milleti inletmiştir ama bugüne kadar Türkiye’ye eli kanlı düşmanlarıyla, diktatörlerle muhabbeti olmamıştı, bu Genel Başkan bunu da başlattı.

 

 

 

 

 

 

 

BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ



Eğer milletin yararınaysa, kan duracaksa, biz AKP olarak her türlü bedeli ödemeye hazırız. Tereddüt etmeden o bedeli öderiz. Hak bildiğimiz yolda tereddüt etmeyiz.

“BDP CESUR DAVRANMALI”

BDP eğer sen, Kandil’den gelecek mesaja göre hareket edeceksen, bilesin ki; sen bu kanın durması için bir adım attım diyemezsin. BDP cesur olmalı, eğer MHP gibi davranırsa çözüme katkı sağlayamaz.

 

 

 

 

“MHP GENEL BAŞKANI’NI MUHATAP ALMAYACAĞIZ”



MHP’ye söylüyorum… Ben Genel Başkanı’nın sakil sözlerine, hakaretlerine cevap vermiyorum. Kardeşliğe ilişkin tek bir cümle ağzından duyamazsınız, sadece hakaret ederek muhalefet yaptığını zannediyor. İnsana ilişkin cümle kurmadığı sürece MHP Genel Başkanı’nı muhatap almayacağız.