Kılıçdaroğlu: CHP’nin Baykal sorunu yok!

Kılıçdaroğlu: CHP’nin Baykal sorunu yok!
13 Temmuz 2021 07:50

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in hakkındaki iddiaları ve Zülfü Livaneli’nin çıkışıyla gündeme gelen eski genel başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a dair parti ve seçmen nezdinde bir sorun olmadığını söyledi.

 

 

Yurt dışından paylaştığı video ve tweet’lerle gündem yaratan Peker, 26 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politika Kurulu üyeliği ve AKP yerel yönetimler başkan yardımcılığı görevini yürüten Korkmaz Karaca hakkında iddialarda bulunmuştu. Peker, Karaca’yı Baykal’la ilişkilendirip onu kadınlarla tanıştırdığını öne sürmüştü. Eski CHP lideri ise bunu yalanlamıştı. Aynı günlerde Zülfü Livaneli’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşmesi üzerinden Baykal’ı eleştirdiği 2007 tarihli bir yazı sosyal medyada gündem olmuş, Livaneli bunun üzerine verdiği bir röportajda kullandığı “CHP’nin, Baykal gerçeğiyle hesaplaşması şart”, “Baykal, Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmez” ifadeleriyle tartışma yaratmıştı.

 

Cumhuriyet’ten İpek Özbey’e konuşan Kılıçdaroğlu, CHP’de Baykal’la ilgili bir tartışma olmadığını belirterek, bunun ‘gündemi saptırmaya yönelik yapay bir tartışma’ olduğunu savundu.

CHP lideri şunları kaydetti: “Türkiye’nin bu kadar derdi varken, çocuğunun karnını doyuramadan yatağa yatıran binlerce anne varken, çöp konteynırlarından beslenenler varken, ‘Askerimiz Afganistan’a mı gidecek’ diye kaygılanırken, mafyayla siyasetin iç içe geçmiş çıkar ilişkileri ortaya saçılmışken, bunların üzerine sünger çekelim, CHP’yi konuşalım, yok böyle bir şey…”