Kılıçdaroğlu ‘CHP, sol bir parti değil mi?’ sorusuna ne yanıt verdi?

Kılıçdaroğlu ‘CHP, sol bir parti değil mi?’ sorusuna ne yanıt verdi?
2 Mayıs 2021 09:12

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV ve Yön Radyo ortak yayınında usta gazeteci Zafer Arapkirli’nin sorularını yanıtladı.

 

Fotoğraf: Reuters

 

“Sizin sol-sağ konusunda farklı ve çok eleştirilen sözleriniz var. Partinizi neden solda konumlanmış olarak kabul etmiyorsunuz? Ve niye bir sol parti olarak sahip çıkmıyorsunuz partinizin değerlerine? CHP, sol bir parti değil mi?” sorusunu yönelten Arapkirli’ye Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi:

 

“Sağ – sol kavramları hangi yüzyıla ait, 18. yüzyıla. O dönemin kavramlarıyla 21. yüzyılın sorunları çözülemez. Toplumun önünde ikiye ayrılan bir dünya var; demokratik ve otoriter dünya. Ülkeler demokrasiyle mi, otoriter yöntemle mi yönetilsin?”

 

Arapkirli, “Ama gerçek demokrasiye sahip çıkanlar solcular değil mi” diye sorarken, Kılıçdaroğlu, “Bizim sağcı olarak tanımladığımız insanlar da gerçek anlamda demokrasiyi savunuyorlar. Biz hep beraber, bütün dünya demokrasiyi savunmak zorundayız. Bu çağrımı Avrupa Parlamentosu’nda da yaptım. Dünyanın demokrasiye ihtiyacı var. Aşı bulamayan ülkelere demokratik dünyanın aşı gönderme zorunluluğu var. Biz demokrasiyi savunanlar bir araya gelip otoriter rejimi demokratik yollarla sonlandırmak istiyoruz” şeklinde yanıt verdi.