Kılıçdaroğlu, ‘Ben ekonomistim’ diyen Erdoğan’ı ti’ye aldı: Estağfurullah!

Kılıçdaroğlu, ‘Ben ekonomistim’ diyen Erdoğan’ı ti’ye aldı: Estağfurullah!
11 Kasım 2021 09:45

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, Antalya’da hal ziyaretinde bir kadın çiftçi, gübre, ilaç gibi girdi maliyetlerindeki artışı anlatırken, “Siz ekonomist olduğunuz için daha iyi bilirsiniz” dedi. “Estağfurullah ama Erdoğan gibi ekonomist değilim” karşılığını veren Kılıçdaroğlu, biraz daha zor günler geleceğini, gübre ve mazot fiyatlarının biraz daha artacağını söyledi.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 05.00’te Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali’ni ziyaret ederek, esnaf ve çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları ile parti yöneticilerinin de eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, esnaf ve çalışanlarla kahvaltı da yaptı.

 
‘ERDOĞAN GİBİ EKONOMİST DEĞİLİM’

 

 

Aksu’daki bir kadın çiftçi de mazot, gübre gibi girdi maliyetlerinin yüksekliğinden şikayet ederken, “Siz ekonomist olduğunuz için daha iyi bilirsiniz” dedi.

 

 

Kılıçdaroğlu ise “Estağfurullah ama Erdoğan gibi ekonomist değilim, onu söyleyeyim” karşılığını verdi. Şikayet eden üreticilerin yanı sıra bir de şehirde yaşayan asgari ücretliler olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “O da şikayetçi, o da pazara gidiyor. Bu biberi alıp yiyemez. Ama önümüzde biraz daha zor günler gelecek. Söylediğiniz gübre fiyatları biraz daha artacak, mazot fiyatları artacak görünüyor. Çare belli, az kaldı çareyi halledeceğiz inşallah” dedi.