Kılıçdaroğlu, ‘Bazıları saraydaki şahıs tarafından imzalanmış’ diyerek ihale belgelerini gösterdi!

Kılıçdaroğlu, ‘Bazıları saraydaki şahıs tarafından imzalanmış’ diyerek ihale belgelerini gösterdi!
27 Ocak 2022 09:16

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşam saat 22.00’da sosyal medya hesabından önemli bir bilgi vereceğini söyleyerek, “Burada buluşmak üzere” demişti. Kılıçdaroğlu, beklenen açıklamayı yaptı.

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bugün saat 22.00’de bilgi vereceğini söylemişti.

 

 

Kılıçdaroğlu mesajında, “Sevgili Halkım, bu akşam saat 22.00’de önemli bir konu hakkında size bilgi vereceğim. Burada buluşmak üzere… “ ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında, “Sevgili Halkım, Şahıs ve ailesine direnen vatansever bürokratları anlatmak istiyorum. Bir de bir ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL’nin nasıl iç edildiğini… Hadi buyurun” diyerek bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu, bürokratlara çağrısının karşılık bulduğunu cumhurbaşkanlığı sarayında alınan kararlara ‘direnildiğini’ kaydetti. CHP lideri, söz konusu büroktarların kendisine yolsuzluk belgelerini yolladığını kaydetti.

 

 

“Bazıları saraydaki şahıs tarafından imzalanmış” diyen ana muhalefet lideri “Beytülmal’e el uzatan belgelerin arkasında kim var hepimiz görüyoruz” ifadelerini kullandı

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması şu şekilde:

 

 

Sevgili halkım, evime hoş geldiniz, sefa getirdiniz. Biliyorsunuz, bundan bir süre önce devlete ve devleti oluşan bürokratlara seslendim. Partiler gelir gider ama devlet ise bakidir. Saraydaki önce tüm AK Parti’yi zapturapt altına aldı, sonra tüm kurucularını partiden attı. Sonra partisini ailesine peşkeş çekti. En sonunda da devleti, bir daha tekrar ediyorum devleti ailesinin isteklerine boyun eğdirdi. Ben de bürokratlara seslendim. Çünkü nabız atıyor mu görmek istedim. Var sevgili dinleyicilerim, var. Bu devletin nabzı hâlâ atıyor. Vatansever bürokratlar hala oradalar. Vatanseverler bu ailenin suç maiyetindeki isteklerine direniyorlar. Belge yağıyor. Yolsuzluklar, israflar… Yüzlerce belge var. Beytülmal’e el uzatan bu belgelerin arkasında kim var hepimiz görüyoruz. Bazıları bizzat saraydaki şahıs tarafından imzalanmış.

 
3 Nisan 2018 tarihli açık ihaleye dair belgeyi açıklayan Kılıçdaroğlu, “2018 yılında 3,2 milyar TL’ye yapılan ihale iptal edildi ve 2020 yılında aynı ihale 9.4 milyar TL’ye beşli çeteden birine verildi. Tek imza ile 6 milyar TL çeteye peşkeş çekildi” dedi.