Kılıçdaroğlu: Altı lider mutabakat içinde adayı belirleyecek, dayatma yok

Kılıçdaroğlu: Altı lider mutabakat içinde adayı belirleyecek, dayatma yok
4 Şubat 2023 10:08

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı’nın adayıyla tartışmalar üzerine, “Altı lider mutabakat içinde adayı belirleyecek, dayatma yok” ifadelerini kullandı.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV’de İlker Karagöz ile Çalar Saat programına konuk oldu. Gündeme yönelik açıklamalara bulunan Kılıçdaroğlu, AYM’de önceki gün yapılan başkanlık seçiminde İrfan Fidan’ın da aday olmasını eleştirerek, “Bir talimatla bu beyefendiyi AYM’ye atıyorlar. Niye atıyorlar, kendi geleceklerini kurtarmak için mi? Yargı görevini yapmazsa, devlet organize suç örgütüne dönüşebilir” ifadelerini kullandı.

 

 

Kılıçdaroğlu ortak adayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

ADAYLIKTA DAYATMA YOK

 

 

İki lider arasında yapılan görüşmenin kamuoyuna yansıtılmasını doğru bulmam. İki lider elbette oturduk konuştuk. Sıradaki toplantının gündemini belirleyecek olan Temel Bey. Bir tur daha görüşecek liderlerle. Gayet samimi bir görüşme oldu. Altı lider bir araya gelecek, mutabakat içinde adayımızı belirleyeceğiz. Dayatma yok, Türkiye’yi düşünüyoruz. Bizim temek hedefimiz var olan sistemi değiştirmektir. Bu sistem Türkiye için bir beka sorunudur. Bir devlet bir kişiye teslim edilemez. Nasıl ekonomi, yargı, sağlık konusunda neleri düşündüğümüzü kamuoyuyla paylaştıysak aday konusunu da aynı şekilde paylaşacağız. Gerçekten temel hedefimiz ülkenin huzuru. Aday için mutabakat olması lazım. Bir adayın gelmesi diye bir şey yok. Benim itiraz etmeye hakkım yok. Diyelim ismim üzerinde mutabakat oldu, elbette bu görevi yapmak onurlu bir şeydir. ‘Siz neden benim adımı ileri sürüyorsunuz’ diye özel bir itirazım olmaz. İşin doğasına aykırı olur bu.