Kılıçdaroğlu: AKP’yi sandıkta sallandıracaksınız

Kılıçdaroğlu: AKP’yi sandıkta sallandıracaksınız
23 Mart 2014 17:20

Niğde’de konuşan Kılıçdaroğlu, AKP’yi eleştirdi, gençlere duyduğu güveni yineledi.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sizden bir isteğim var, sandığa gideceksiniz, elinizi vicdanınıza koyacaksınız. Ne diyor Egemen Bağış, ‘Ben her Cuma Google’dan bir ayet indirip onu sallıyorum’ diyor. Şimdi siz sandıkta AKP’yi sallandıracaksınız” dedi.

 

Kılıçdaroğlu, partisinin Hükümet Meydanı’nda düzenlediği mitingde konuştu. “Geçmişte DYP’ye, MHP’ye, DP’ye, ANAP’a oy veren yurttaşlarım olabilir. Gelin, diyorum, devleti kuran partiye gelin, CHP’ye gelin. Devleti çökerttiler, mahkeme çalışmıyor, polislere görev yaptırılmıyor, yolsuzluklar kapatılmak isteniyor” diyen Kılıçdaroğlu, “yeniden özgür ve bağımsız bir Türkiye”yi inşa etme çağrısında bulundu.

 

 

Kılıçdaroğlu, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarına da şöyle yanıt verdi:

 

“Emin olun, Recep Bey duyarsa çok bozulacak. Bozulsun mu? Hiç umrumda değil. Siz nasıl Mustafa Kemal’in askerleriyseniz, bilin ki Kemal kardeşiniz de Mustafa Kemal’in askeridir.

 

Sizden bir isteğim var, sandığa gideceksiniz, elinizi vicdanınıza koyacaksınız. Ne diyor Egemen Bağış, ‘Ben her Cuma Google’dan bir ayet indirip onu sallıyorum’ diyor. Şimdi siz sandıkta AKP’yi sallandıracaksınız. Söz mü? Ben de söz veriyorum, her insanın inancına saygılıyım. Her insanın kimliğine saygılıyım. Hiçbir zaman inançları siyaset konusu yapmadım, yapmak da istemem; çünkü bilirim ki, Allah’la kul arasına başka bir kişinin girmeye yetkisi yok.

 

Siz hiç ayakkabı kutusundan korkan bir Başbakan gördünüz mü? Emin olun, korkuyor. Birisi ayakkabı kutusunu gösterse, kan beynine sıçrıyor. Sen malı götürürsen, başına bunlar gelir. Hepimiz ayın 30’unda sandığa gideceğiz, yeni bir Türkiye’yi inşa etmek için oylarımızla gerekli dersi vereceğiz.”