Kılıçdaroğlu: 40 il 87 seçim çevresinde müşterek girme ihtimali olabilir

Kılıçdaroğlu: 40 il 87 seçim çevresinde müşterek girme ihtimali olabilir
18 Eylül 2022 12:57

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “41 ilde bağımsız yani kendi partisi altında girenlerin, geri kalan 40 il ve 87 seçim çevresinde müşterek girme ihtimali olabilir. Bu konuda bir çalışma yaptık. ‘Hangi illerde ortak liste çıkarırsak hangi illerde bağımsız hangi illerde ortak listeyle girersek daha başarılı oluruz’ diye simülasyonlar yaptık. Arkadaşlarımız çalışmalarımızı ittifakı oluşturan diğer partilere giderek bunları anlattı.” dedi

 

 

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili sorular için Altılı Masa ve Altılı Masa’daki liderlerin kararını işaret eden CHP Genel Başkanı, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı’nın Altılı Masa’nın göstereceği adayı olacağını dile getirdi.

 

 

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

 

“2018 seçimlerine giderken seçim yasasındaki değişikliğe biz karşı çıktık ama AKP ve MHP’nin çoğunluğu ile seçime o değişiklikle gidildi ve biz muhalefet üzerine kazançlı çıktık. Sonrasında bu değişiklik yapıldı ve bugünkü yasal zemin oluştu.

Elbette ki arzu eden parti bağımsız girebilir. Bağımsız girecekse karşı taraf nasıl yapacak? Bir sefer önümüze bir gerçek var. Her siyasi parti en az 41 ilde kendi logosu ile seçine girmek zorunda ya da hiç seçime girmeyecek yani başka partinin logosuyla girebilir.

 

41 ilde bağımsız yani kendi partisi altında girenlerin, geri kalan 40 il ve 87 seçim çevresinde müşterek girme ihtimali olabilir. Bu konuda bir çalışma yaptık. ‘Hangi illerde ortak liste çıkarırsak hangi illerde bağımsız hangi illerde ortak listeyle girersek daha başarılı oluruz’ diye simülasyonlar yaptık. Arkadaşlarımız çalışmalarımızı ittifakı oluşturan diğer partilere giderek bunları anlattı.”