Kıbrıs’ta merkezi bir emlağın fiyatı

Kıbrıs’ta merkezi bir emlağın fiyatı
2 Temmuz 2019 18:30

Kıbrıs’ta Emlak durumu her geçen gün farklı bir boyut kazanmaktadır. Emlak piyasası çok büyük bir rekabet içerisinde bulunmaktadır.

 

 

Fakat bu durum alışveriş vb. pazarlar gibi tüketiciye karlı olmayabiliyor. Çünkü Kıbrıs Emlak ofislerinin ellerinde bulunan satılık veya kiralık dairelerin çoğunun sahibi kendileri değildir.

Bu durumdan dolayı emlak piyasasında ortaya çıkan rekabetin sonucunda emlak firmaları ellerinde çok sayıda daire seçeneği bulundurmayı ister ve bu yönde hareket ederler. Fakat bu işin bir de tüketici durumu vardır. Tüketiciler kendi bütçelerine uygun temiz ve merkezi yere yakın veya merkezi yerde bulunan bir yerde bulunmak isteler. Fakat merkezi bir emlağın fiyatı merkezden uzak yerlere göre daha fazladır.

Her insan oturdukları yerin merkezde bulunmasını istedikleri yerlere rahatça gidebilmek isterler. Fakat emlak piyasasında merkezde bulunan daireler fiyat bakımından yüksek olmaktadır. Bu durumdan dolayı merkezde oturmak herkesin hayalidir fakat herkes bu hayale ulaşamaz. Örnek verecek olursak Lefkoşa Satılık Ev merkezi yerde olması çok önemlidir. Satılık merkezi bir emlağın fiyatı merkezden uzaktaki emlağa göre daha pahalıdır.

Fakat her zaman ev sahibi olma imkanı olmayan kişiler fiyatlar yüksek olsa bile merkezde oturmak isterler ve bütçelerini buna göre ayarlamaya çalışırlar. Kiralık dairelerde de bu durum geçerlidir kiralık bir emlak da merkezde bulunan emlak merkezden uzaktaki emlağa göre fiyat olarak daha yüksektir.

Merkezdeki Emlak Neden Daha Pahalı?

Merkezi emlak daireleri merkezden uzak olan emlak dairelerine göre daha pahalıdır. Sebebi bir kaç seçenek ile açıklanabilir.

1- Merkezi Dairelerin Konumu

Merkezi dairelerin çok tercih edilmesinin sebebi merkezi konumda olması her yere rahatça gidilebiliyor olması ve her şeyin kolayca yapılabiliyor olmasıdır. Lefkoşa Kiralık Ev Bütün imkanlar merkezi emlak da daha olanaklı olduğu için fiyatları da bu durumdan dolayı daha pahalıdır.

2- Ulaşım İmkanı

Artık merkezden uzak dairelerde de ulaşım imkanı elbette var. Fakat merkezi yerde bulunan evlerin konumu sebebi ile her bölgeye kolaylıkla ve sıkça ulaşım sağlanabilmektedir. Bu durumdan dolayı insanlar daha rahat etmeyi isterler ve bu durumdan dolayı merkezi yerdeki dairelere daha çok talep oluşur. Bu durum merkezi bölgede bulunan emlak fiyatlarının daha yüksek olmasında çok büyük rol oynamaktadır.