KESK üyeleri Ali İsmail Korkmaz için yürüdü

KESK üyeleri Ali İsmail Korkmaz için yürüdü
19 Ağustos 2013 23:51

Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetle Memur Sen arasındaki uzlaşmayı protesto etmek amacıyla İstanbul’dan Ankara’ya yürüyen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Eskişehir’de Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü yere kırmızı karanfiller bıraktı.

Akşam saatlerinde otobüsle Eskişehir’e gelen KESK üyelerini Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi Espark Alışveriş Merkezi önünde memur ve işçi sendikaları temsilcileri karşıladı. KESK üyeleri ile kendilerine karşılamaya gelenlerden oluşan yaklaşık 150 kişi yürüyerek önce Hoşnudiye Mahallesi’ndeki adının Ali İsmail Korkmaz Parkı olması için imza kampanyası başlatılan Eti Parkı’na gitti. Burada grup adına KESK Merkez Yürütme Kurulu üyesi Ali Berberoğlu konuşma yaptı. Berberoğlu şunları kaydetti:

“70 milyona hizmet üreten kamu emekçilerinin yüzlerce talebiyle başlayan 2014-2015 yılları Toplu Sözleşme süreci, hükümetle yandaş sendikası Memur Sen’in uzlaşmasıyla yangından mal kaçırırcasına sonuçlandı. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında kamu emekçileri olarak, sadece kendileri için değil, insanca bir yaşamı hak eden herkes için yürüyoruz. AKP temel hak ve özgürlükleri yok ederek daha eşitsiz bir düzeni, baskıcı ve otoriter bir rejimde inşa ederken tüm emekçiler ve toplumun tüm ezilenleri için yıkım politikalarını hayata geçirmektedir. Gezi süreciyle başlayan direniş ise artık artan baskıya ve eşitsizliğe, haksızlığa ve adaletsizliğe hiç kimsenin tahammülünün kalmadığını göstermiştir. Özgürlüğü ve onuru için, hak ve adalet için, isyan umudu yapan milyonlar meselenin 3-5 ağaç değil özgürlük, insanca ve onurlu bir yaşam meselesi olduğunu, devletin tüm polis şiddetine rağmen kanıtlamışlardır. Şimdi bizler de attığımız her adımda bu özgürlük türküsünü söyleyerek Gezi direnişinin ruhuyla ve güzel günlerin umuduyla yürüyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık 2 Haziran’da Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucu 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü yer olan Kurtuluş Mahallesi sanayi Sokak’a giderek burada yere kırmızı karanfiller bıraktı. KESK üyeleri, yere bırakılan karanfillerle ‘Ali’ adını yazıp daha sonra buradan ayrıldı. Geceyi Eskişehir’de geçirecek olan KESK üyeleri yarın sabah otobüsle Ankara’ya hareket edecek.