‘Kesinti sanayicilerimizi sıkıntıya düşürecek’

‘Kesinti sanayicilerimizi sıkıntıya düşürecek’
24 Ocak 2022 09:27

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, İran’ın doğalgazı kesmesinin ardından Türkiye’de ve Niğde’de elektrik kesintisi yapılacağına dikkat çekerek, “Dışa bağımlı olduğunuz konularda alternatif üretmezseniz yaşanacak mağduriyetleri peşinen kabul etmiş olursunuz” dedi.

 

Fotoğraf:  Reuters

 

Enerji sektöründen yetkililerin verdiği bilgiye göre, İran teknik arıza gerekçesiyle doğalgaz akışını 20 Ocak itibarıyla 10 gün süreyle kestiğini Türkiye’ye dün bildirdi.

 

 

Özellikle OSB’ler başta olmak üzere belli bölgelerde 3 günlük elektrik kesintileri yapılacak.

 
CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, konuyla ilgili değerlendirmede bulunarak, “Doğalgaz da ülkemiz dışa bağımlı. Hal böyleyken bu konuda alternatif bulmak gerekir. Dışa bağımlı olduğunuz konularda alternatif üretmezseniz yaşanacak mağduriyetleri peşinen kabul etmiş olursunuz. Bunun bedelini de başta üretim yapan sanayicilerimiz ödeyecektir. Sanayi tesislerinin 3 gün üretimi durdurmasından doğacak zararı kim ödeyecek” dedi.

 

 

Yapılan zamlara da değinen Başkan Adem, “Elektrik fiyatlarına yeni yılın ilk günlerinde Yüzde 52 -125, doğalgaz fiyatlarına ise sanayi için yüzde 50 oranında zam yapıldı. Son 1 yılda küçük sanayide kullanılan doğalgazın fiyatı yüzde 77, büyük ölçekli tüketim yapan sanayide kullanılan gazın fiyatı yüzde 346, elektrik santrallerde kullanılan doğalgazın fiyatına da Yüzde 290 artmıştı. Sanayicilerimiz yapılan zamların altında ezilirken bir de bu kesinti ile 3 gün üretimi durdurmaları onları zora sokacaktır” şeklinde konuş