Kenya’daki katliamda 8 aylık hamile Elif Yavuz da öldü!

Kenya’daki katliamda 8 aylık hamile Elif Yavuz da öldü!
23 Eylül 2013 13:28

Afrika ülkelerinden Kenya’nın başkenti Nairobi’de bir alışveriş merkezine düzenlenen saldırı sırasında 8 aylık hamile Elif Yavuz’un da hayatını kaybettiği bildiriliyor.

 

İngiliz Telegraph gazetesi, Naibori’deki saldırıda ölenlerin arasında son dört yılda Afrika’da çeşitli projelerde çalışan, ödüllü mimar Ross Langdon ile sekiz aylık hamile eşi kamu sağlığı uzmanı Hollanda doğumlu Elif Yavuz’un da bulunduğunu duyurdu.

 

İngiliz-Avusturya vatandaşı 33 yaşındaki Ross Langdon ve Elif Yavuz’un çeşitli fotoğraflarına da yer verilen haberde Elif Yavuz’un eşi ile birlikte Doğu Afrika’da çalıştığı belirtilirken Harvard’tan doktorası olan sıtma uzmanı Dr. Elif Yavuz için “Kenya’da Bill ve Melinda Gates Vakfı için çalışıyordu ve kısa bir süre önce ABD Başkanı Bill Clinton ile bir araya gelmişti” denildi.

 

 

HAYATLARINI BARIŞÇIL BİR DÜNYA İÇİN ADAMIŞLARDI

 

Telegraph haberinde Ross Langdon ve Elif Yavuz’un dostlarının ölümleri nedeniyle duydukları büyük üzüntüyü de yansıttı. Heykeltraş Peter Adams “Her ikisi hayatlarını barışçıl bir dünya için çalışmaya adamışlardı. Her ikisinin verecek çok şeyleri vardı. Bu hem benim için hem de dünya için büyük bir kayıp” derken tasarımcı Liane Rossier “Çok özel insanlardı” sözlerini kullandı.