Kenya’da AVM katliamında ölenler toprağa veriliyor

Kenya’da AVM katliamında ölenler toprağa veriliyor
27 Eylül 2013 10:58

Kenya’nın başkenti Nairobi’de alışveriş merkezine düzenlen saldırıda hayatını kaybedenler toprağa veriliyor. El Şebab terörüne kurban giden 7 aylık hamile radyo sunucusu Ruhila Adatra ve katliam kurbanı 2 Kenyalı Müslüman gözyaşları içinde toprağa verildi.

 

YAPILANLAR MÜSLÜMANLAKLA BAĞDAŞMAZ

 

Somali’lerin yoğun olarak ibadetlerini yaptığı caminin imamı, DHA’nın sorularını yanıtlarken bu tür saldırıları kınadıklarını, bu terör saldırılarının Müslümanlıkla bağdaşmadığını söyledi.

 

BÜYÜKELÇİ AKSOY YARDIM TEKLİF ETTİK

 

Saldırı sonrası Türkiye Büyükelçiliği’nde debayraklar yarıa indirildi. Türkiye Nairobi Büyükelçisi Hüseyin Avni Aksoy, Terör saldırısının hemen ardından biz de Kenya’ya yardım teklifinde bulunduk. Yanıt gelmediği için ekip göndermedik. Kendilerinin bu çeşit terör olaylarında tecrübesi yok dedi.

 

Daha önce büyükelçiliğe yapılan ve 1 Türk polisin yehit olduu saldırıya dair ise Aksoy, Bizim Somali’de halk tarafından tutulmamızdan memnun kalmadılar. Somaliler yaptığımız yardımlardan dolayı Türkiye’yi sevip yaklaştıkça, örgüt kendini zayıflıyor hissetti ve bizi hedef ilan etti dedi.

 

AVM’ye yapılan baskının ardından yaşanan dehşet günlerinin gerçek boyutlarını gösteren yeni görüntüler ortaya çıktı.

 

Kenya’da yayın yapan KTN Televizyonu’nun yayınladığı görüntülerde, uzaktan sadece çatısından dumanlar çıkarken görüntülenen alışveriş merkezinin en az üç katının meydana gelen patlamalar sırasında çöktüğü ortaya çıktı.

 

Kenya polisi, baskını düzenleyen militanlarla girilen çatışma sırasında atılan bombaların taşıyıcı kolonlardan birini yıkarak binanın üç katının çökmesine yol açtığını bildirdi.

 

Binanın çökmesiyle birlikte park halindeki onlarca otomobilin dev enkazın molozları arasına gömüldüğü görülüyor. Bu arada çok sayıda kişinin de hala enkaz altında olmasından endişe duyuluyor.

 

Baskını düzenleyen El Şebab örgütü 150’ye yakın kişinin öldüğünü öne sürerken, Kenya yetkilileri sayının 68 olduğunu söylüyor.