Kendi yetkisini tırpanlayacak Cumhurbaşkanı adayı!

Kendi yetkisini tırpanlayacak Cumhurbaşkanı adayı!
13 Eylül 2021 06:05

“Millet İttifakı’nın adayı kim olacak?” sorusu siyaset kulislerinde geçen haftanın da öne çıkan başlığıydı. Aslında muhalefet partileri henüz ortak aday mı yoksa her partinin kendi adayı ile mi seçime gideceği konusunda bir karara varmış değil.

 

Fotoğraf: AFP

 

Gazete Duvar’da yer alan habere göre  son dönemlerde ortak aday çıkarılmasının ağırlık kazandığı ifade ediliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi de cumhurbaşkanı adayı olarak daha çok konuşulmaya başlandı. CHP’li yöneticiler “siyasette iddianın gereği” olarak Kılıçdaroğlu’nun adaylığını “doğal hak” olarak görürken “Karar Millet İttifakı’nın olacak” diye eklemeyi unutmuyor.

 

CHP’de adaylık üzerine tartışmada tüm yöneticiler geçiş sürecine dikkat çekiyor. Muhalefetin Cumhurbaşkanlığı sistemi yerine güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş vaadinde bulunduğuna dikkat çekilen CHP’de, “Biz parlamenter sisteme geçiş vaadinde bulunuyoruz. Bunu bizim seçeceğimiz cumhurbaşkanı yapacak. Yani elindeki yetkileri kendi yetkilerini tırpanlamak için kullanacak. Bu ciddi fedakârlık gerektiren bir durum. Bu olgunlukta, bunu yapabilecek bir aday gerek. “Türkiye’de yeter ki demokrasi olsun, benim kariyerim bununla taçlansın” diyen kim olur, buna bakmak gerek.