Kemal Kılıçdaroğlu’nun en büyük avantajı ne?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun en büyük avantajı ne?
19 Eylül 2022 11:40

Siyaset kulislerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını savunanlar, ana muhalefet partisi liderinin iki önemli avantajı olduğunu söylüyor.

 

 

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş sürecinde anlaşan siyasi partilerin kurduğu ‘altılı masa’nın önündeki hedeflerden biri, ortak cumhurbaşkanı adayı belirlemek. Liderler adayın seçim takvimi açıklanmadan ilan edilmeyeceğini söylese de tartışmalar durmuyor.

 

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, aday olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş öne çıkıyor.

Kılıçdaroğlu partisinin belediye başkanı olan iki ismin adaylığına sıcak bakmadığını birçok kez ifade etti. Ancak kendi adaylığı için de ‘Kazanabilir mi?’ endişesi giderilmiş değil.

 

 

Altılı masada yer alan partilerin kurmayları arasında Kılıçdaroğlu’nun kazanma riski olmadığını söyleyen çok sayıda yönetici var.

Yöneticiler Kılıçdaroğlu’nun Meclis kürsüsünde AKP’li bir milletvekilinin adaylık sorusu üzerine, “Aday olup olmayacağımı nereden biliyorsun?” yanıtının ardından anketlerde çok ciddi bir yükselişe geçtiğine dikkat çekiyor, “Bugün Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı yarışında rakip adayla eşit, 2 puan üstte ya da altında. Adaylık netleştiğinde bu oran daha da yükselir, kafasında soru işareti olanlar da birleşir” diyor.

Kılıçdaroğlu’nun kazanma sorunu olmayacağını savunanlar, bazı avantajlarına da dikkat çekiyor.

 

10 yılı aşan sürede iktidar cenahından Kılıçdaroğlu hakkında söylenmedik söz kalmadığına dikkat çekenler, “Bir Bay Kemal vardı, onu da elinden aldı. Adı geçen belediye başkanları için bu zor. Doğru-yanlış bir sürü iddia, polemik yaşanır. Korkarız ki bunu yönetmeleri zor olur. Bir önemli avantaj da sermaye ilişkisi, onların karşısında durma açısından da bunu en iyi yapabilecek insan şu an Kılıçdaroğlu görünüyor” diyor.