‘Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yine hepimizi şaşırtan bir bilgi ulaştı’

‘Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yine hepimizi şaşırtan bir bilgi ulaştı’
13 Kasım 2022 12:22

Gazeteci Sedat Bozkurt, “Hemen hemen herkes cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine odaklanmışken Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yine hepimizi şaşırtan bir bilgi ulaştı. Kılıçdaroğlu masanın yaptığı çalışmalarla, seçimlerden 9 ay sonra yapılacak yerel seçimlerin bağlantısını kuruyor” dedi.

 
Gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga’da yayımlanan yazısında Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere değindi.

“Ben dahil hemen hemen herkes cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine odaklanmışken Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yine hepimizi şaşırtan bir bilgi ulaştı.

Kılıçdaroğlu masanın yaptığı çalışmalarla, seçimlerden 9 ay sonra yapılacak yerel seçimlerin bağlantısını kuruyor. Bunu da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kurmaya çalıştığı stratejisine eklemiş yani” diyen Bozkurt, şöyle devam etti:

 

 

‘MASANIN ÖMRÜ HAYLİ UZUN OLACAK GİBİ’

 

“Seçimler sonrasında istenilen sonuç alınırsa koalisyonu oluşturan partilerin ittifakı yerel seçimlerde de sürecek ve ortak adaylarla hem başkanlık hem de meclislerde çoğunluk iktidar olmanın da avantajıyla elde edilecek. Masa burada da çalışmaya devam edecek. Masanın ömrü hayli uzun olacak gibi.

İlk seçimlerde istenilen ölçüde başarı edilemezse, yerel seçimler önemle ele alınacak ve millet ittifakı modeli yine işletilecek. Burada hedef bu sefer belediye meclislerinde de çoğunluk sağlamak. Kılıçdaroğlu’nun bu uzun vadeli planlaması, belediye başkanlarını ilk etapta cumhurbaşkanlığı yarışının dışına çıkarması da ‘bununla bağlantılı olabilir mi?’ sorusunu akıllara getiriyor.

 

 

‘İMAMOĞLU, ERDOĞAN İLE İBB SEÇİMLERİNDE KARŞI KARŞIYA GELEBİLİR Mİ?’

 

 

Düşünsenize, cumhurbaşkanlığında karşı karşıya gelmeyen Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmiş ve umudunu yerel seçimlere bağlamış Erdoğan ile İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde karşı karşıya gelebilir mi? Olabilir mi? Olabilir.”

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın