Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ilk seçim afişi!

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ilk seçim afişi!
7 Mart 2023 18:55

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için yapılan afiş paylaşıldı. Afişte, Gezi Direnişi’nde öldürülen Ali İsmail Korkmaz ve yakılarak katledilen Hande Kader de yer aldı.

 

 

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç tarafından, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için yapılan seçim afişi paylaşıldı.

Afişte; yakılarak katledilen trans kadın Hande Kader, Gezi Direnişi sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz, tarikat yurdunda baskılardan ötürü yaşamına son veren Enes Kara ve Ankara’da sokak ortasında suikast sonucu öldürülen Sinan Ateş yer aldı.

Kılıçdaroğlu için yapılan afişte ayrıca öğrenci andı, 128 milyar dolar, deprem vergileri, sağlıkçılar, bacakları kesilen yavru köpek, Boğaziçi direnişi, depremde hayatını kaybeden kızının elini bırakmayan baba, çiftçiler ve Türk Lirası’na da yer verildi.

afis

 

 

PATİSİ KESİLEN KÖPEK…

 
Afişte yer verilenler şu şekilde:

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda bacakları kesilmiş halde bulunup İstanbul’da ameliyat edilen yavru köpek kurtarılamamıştı.

Ali İsmail Korkmaz Gezi eylemleri sırasında polis ve esnaf tarafından öldüresiye dövüldükten sonra yaşamını yitirmişti.

Enes Kara Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisiyken cemaat yurdunda maruz kaldığı baskı ve gelecek kaygısından dolayı 20 yaşında intihar etmişti.

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş, Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmüştü.

Trans kadın aktivist Hande Kader, İstanbul’da öldürülmüş ve cansız bedeni yakılmış halde bulunmuştu.