Kemal Kılıçdaroğlu Silivri ziyareti sonrası açıklama yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu Silivri ziyareti sonrası açıklama yaptı
31 Ağustos 2013 14:30

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’u Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

 

 

Kılıçdaroğlu saat 12.00 sıralarında cezaevine girdi ve saat 13.45 sıralarında ayrıldı. Kılıçdaroğlu’nun yanında CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzacebi ve CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu yeraldı.

 

“BİZİ DARBECİ OLARAK TANITMAK DOĞRU DEĞİLDİR DİYE BİR İFADESİ OLDU”

 

Kılıçdaroğlu görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bizim tarihimizde ilk kez bir genelkurmay başkanı yargılandı ve tutuklandı. Sayın başbuğ bir vatansever, bayrağını, ülkesini, insanını seviyor. Demokratk bir insan, demokrasiye saygılı bir insan. Görev yaptığı süre içinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştı. Suçlu olduğuna inanmıyor. Kesinlikle herhangi bir suç işlemedim diyor. Zaten olaylara baktığımızda kendisini suçlu gösterecek hiçbir kanıt yok. Ülkem için çalıştım, ülkem için çaba harcadım diyor” dedi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu, “Geldiğimiz nokta şu: Komutan olarak görev yaptığı süre içinde yasaların kendisine tanıdığı yetkileri kullandı.

Kendisini terör örgütü üyesi olarak suçlamak yada darbeci olarak suçlamanın çok ağrına gittiğini söyledi. Bizi darbeci olarak tanıtmak doğru değildir diye bir ifadesi oldu” diye konuştu.

 

“Kendisinin Zafer bayramını kutladık. Demokrasinin bu ülke için çok önemli olduğunu ifade ettik” diyen Kılıçdaroğlu, “Ordumuz peygamber ocağıdır. Hepimizin saygı duyduğu bir yerdir. Ordunun siyasete karışmaması hepimizin arzusudur. Kendisinin de arzusu budur. Siyaset de orduya karışmamalıdır” ifadesini kullandı.

 

“BİZ SUÇLU OLDUĞUNA İNANMIYORUZ”

 

“Morali çok iyi, sağlıyı iyi” diyen Kılıçdaroğlu, “Çünkü bana yöneltilen suçlamaların haksız olduğunu biliyorum dedi. Suçlu olsaydım böyle konuşamazdım diyor. Adaleti her zaman heryerde savunuruz diyor. Eğer siz yargılamayı ön yargıyla yaparsanız, kişileri mahkum etmek için kürsüye oturursanız bunun doğru bir anlayış olmadığı ortaya çıkıyor zaten. Bizim Silivri yargılamaları nedeniyle gündeme getirdiğimiz bu. Herkes yargılanabilir ancak adalet içinde yargılama olması lazım” şeklinde konuştu.

 

Hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, “Alıyorsunuz Kara Kuvvetleri komutanı yapıyorsunuz, sonra Genelkurmay Başkanlığına getiriyorsunuz. Emekli olduktan sonra suçluyorsunuz. Sen bu kişiyi Kara Kuvvetleri komutanlığına getirirken haberin yok muydu, Genelkurmay başkanı yaparken haberin yokmuydu. Emekli olunca darbeci diyorsun. Herkesin vicdanını sorgulaması gerekir. Kişiyi alacaksınız kara Kuvvetleri komutanı yapacaksınız, Genelkurmay Başkanı yapacaksınız devletin bütün sırlarını bilecek, emekli olduktan sonra terör örgütü üyesisin diyeceksiniz. Biz suçlu olduğuna inanmıyoruz. Demokrasiye inanan bir askere nasıl darbeci diyebilirsiniz” dedi.

 

SURİYE’DEKİ GELİŞMELER

 

Suriye’deki gelişmelerle ilgili de hükümeti suçlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Savaş çığırtkanlığı yapmak Türkiye Cumhuriyetinin başbakanına yakışmaz. Önce Suriye’de bir ateşkesin sağlanması lazım. Bir ateşkes sürecinin sağlanması yönünde adımlar gerekir. Müslüman coğrafyasında kan akmaması lazım. Başbakanın bunu sağlaması gerekir” diye konuştu.

 

CİHARGİR’DE MERDİVENLERİN BOYANMASI

Cihangir’de gökkuşağı rengine boyanan merdivenlerin tekrar griye boyanmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Hangi insan renklerden korkar… Ancak diktatörler. Gökkuşağından korkulur mu? 7 rengi görüyorsunuz, düşman görüp tamamını griye boyuyorsunuz. Allah akıl fikir versin” ifadesini kullandı.

 

 

3a8a58535b5f561df20c726af0e6c42e 6fa58981da6ac8faec5f4900792bf2ab 11b51dc8fe436cb2b569831ba09d0596 0988ad597d926802d2642e737110796c fcece422385e393a1fd962ff2122675e