Keçeler Nerelerde Kullanılır?

Keçeler Nerelerde Kullanılır?
13 Eylül 2022 16:29

Keçe üretimi oldukça eski tarihlere dayanmasına rağmen tarihsel süreç içinde yaşanan teknolojik gelişmelere paralel bir şekilde bazı değişimlere uğramıştır. Keçe fabrikası imalatının ilkel olarak yapıldığı ilk dönemlerde koyunyününden elde edilen liflerin ıslatılması ve daha sonrasında da sıkılaştırılması ile keçe imalatı yapılır.

Toptan keçe üretimi köklü bir geçmişe sahip olan keçe kumaşlar tarihsel süreç içinde çeşitli amaçlarda kullanılır.  Keçe kumaşların, kullanım alanlarında sağlamış olduğu yararlar ve bu ürünlerin her geçen gün daha farklı alanlarda kullanılması yaygınlaşmasına sebep olur. Günümüzde keçe hem tekstil alanında hem de endüstrinin farklı alanlarında çeşitli amaçlarda kullanılır.

Keçe üretimi yapılarak doğrudan imal edilen kıyafetler olduğu gibi bazı kıyafetlerin süslenmesi veya motiflerin yapılmasında keçeden yararlanılır. Ayrıca el yetenekleri konusunda keçe kullanımı son derece yaygındır. Süsleme ve keçe yapımı ürünler hobi maksadıyla kullanılır.

Keçenin Kullanım Alanları Nelerdir?

Keçenin kullanım alanları daha önce de belirtildiği gibi her geçen gün daha da genişlemiş durumdadır. Hem keçenin sahip olduğu özelliklere dair yeni bilgilerini ortaya çıkması hem de keçe üretim tekniklerinin gelişmesine paralel olarak daha işlevsel keçelerin imal edilmeye başlanması bu durumu tetiklemiştir. Fakat her kullanım alanında aynı keçenin kullanılması söz konusu değildir. Bu yüzden keçeler kullanım alanlarına göre sınıflandırılır.

İnce keçe kullanım alanları daha çok tekstil sektöründe yaygındır. Kalın keçeden üretilen kumaşlar genellikle endüstriyel alanlarda tercih edilir. Rulo keçe kullanım alanları endüstriyel alanlarda hem de tekstil süsleme ve işleme gibi amaçlarda kullanılır.  Yapışkan keçe, koltuk, kanepe gibi eşyaların ayağına yerleştirilerek mobilyaların ve eşyaların sabit durabilmesi amacıyla kullanılır.

Keçe Nasıl Temizlenir?

Kirlenmesi en zor kumaş çeşitleri arasında keçe kumaşlar yer alırken yine de zaman zaman keçelerin yıkama işlemine de gereksinim duyulur.  Bu gibi durumlarda keçe hassas bir yıkamadan geçirilir. Keçelerin makinede yıkanması çok tavsiye edilen bir durum değildir.

Elde ovalama yöntemiyle yıkanması keçe ömrünün korunması ve malzemenin zarar görmemesi bakımından önem taşır. Ayrıca keçe temizlemek için suyun ılık olması da özen gösterilecek detaydır. Keçe fiyatları çeşidine göre değişiklik gösterirken daha detaylı bilgi alabilmek için kecedunyasi.com adresinden iletişime geçiniz.

Formun Üstü

Formun Altı