Kazada ölen çocuğun yakınları,karakolda askerin silahıyla şoförün kardeşini yakaladı

Kazada ölen çocuğun yakınları,karakolda askerin silahıyla şoförün kardeşini yakaladı
8 Ağustos 2013 17:59

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde meydana gelen trafik kazasında 12 yaşındaki Samet Çöpçü hayatını kaybederken, olay yerinden kaçan sürücü Ekrem Yavuz karakola sığındı.

Karakola gelen Çöpçü’nün yakınları ise bir anlık dalgınlığından yararlandıkları askerin elinden aldığı silahla sürücü Yavuz’un ağabeyi Ziyat Yavuz’u yaraladı.

Kaza, bugün saat 18.00 sıralarında Şemdinli’ye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Üzümkıran Köyü’nün Güvenli mezrasında meydana geldi. İddialara göre, sürücü Ekrem Yavuz, yönetimindeki otomobille köy meydanında bisikleti ile bayram şekeri toplayan Samet Çöpçü’ye çarptı. Çöpçü olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Yavuz olay yerinden kaçarak 2 kilometre uzaklıktaki Durak Jandarma Karakolu’na sığındı. Olayı haber alan ve bir türlü sakinleştirilemeyen Çöpçü’nün yakınları da karakla giderek sürücü Yavuz’a saldırmak istedi. Karakoldaki jandarma ekiplerinin müdahalesi sırasında Çöpçü’nün yakınlarından biri de ani bir hareketle bir askerin silahını alarak ateş etti. Açılan ateş sonucu kaza yapan sürücü Ekrem Yavuz’un ağabeyi Ziyat Yavuz, vucüduna isabet eden kurşunla ağır yaralandı.Yaralı Yavuz, jandarma ekipleri tarafından karakola çağrılan ambulansla Şemdinli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağır olan Yavuz, Yüksekova Devlet Hastanesi’ne sevk edildi, ateş eden kişi ise gözaltına alındı. Yaşanan bu olay üzerine jandarma Üzümkıran köyü’nde geniş güvenlik önlemi alırken, hayatını kaybeden 12 yaşındaki Çöpçü’nün cenazesi ise otopsi için Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.