‘Kayseri’de 16 bin kişi işini, sigortasını, geleceğini kaybetti’

‘Kayseri’de 16 bin kişi işini, sigortasını, geleceğini kaybetti’
20 Ekim 2022 11:18

CHP İl Başkanı Ümit Özer, Kayseri’nin dikkat çeken sorunlarını gündeme taşımaya devam ediyor. Özer, bu kez de kentin işsizlik sorununa dikkat çekti. Kayseri’de yaklaşık 16 bin kişinin işsiz kaldığını söyleyen Özer, “AKP ile Kayseri kaybetmeye devam ediyor. Ne yazık ki Kayseri her alanda kaybediyor. İnsanlar aşını, işini kaybediyor, geleceğini kaybediyor, umutlarını yitiriyor. Bu yaşanan acılardan, olaylardan ders çıkarmayan kör, sağır, dilsiz saray iktidarı ise yerelde, genelde ‘itibardan tasarruf olmaz’ diyerek, lüks, şatafat içinde ballı, pudralı işlerine devam ediyor” diye konuştu.

 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, bir süre önce hazırladıkları kentin tarım ve hayvancılık raporunu kamuoyuna açıklamış ve her geçen gün geriye giden ve bu geriye gidişin resmi rakamlara da yansıdığı düşündüren tabloyu gözler önüne sermişti.

 
KAYSERİ HER ALANDA KAYBEDİYOR

 
Özer, tarım alanlarının son 18 yılda Türkiye’de yüzde 11,73 azalırken, Kayseri’de ise bu azalışın yüzde 16,81 olduğunu belirterek, “Kayseri’de son 18 yılda Bünyan ilçesi kadar tarım alanı yok olmuştur. Yok olan tarım alanı 1 milyon 114 bin 239 dekar. Bunun yanında Kayseri tarım alanı sıralamasında bu kaybedişlerle birlikte 2 basamak daha geriye düştü” ifadelerini kullandı.

 
İNSANLAR AŞINI, İŞİNİ KAYBEDİYOR

 
Bu kaybedişlerin şehre, vatandaşa büyük zararlar verdiğini belirten Özer, bu kez de kanayan yara işsizlik sorununa dikkat çekti. Kayseri’de yaklaşık 16 bin kişinin işsiz kaldığını dile getiren Özer, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerini hatırlattı.

 
KAYSERİ’DE SİGORTALI SAYISINDAKİ AZALIŞ 16 BİN 10 OLDU

 
AKP iktidarının kötü yönetimiyle birlikte ticaret, sanayi şehri olarak bilinen Kayseri’de her 4 haneden birinin devlete muhtaç hale getirildiğini hatırlatan CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, “SGK, Temmuz 2022 sigortalılık verilerine göre, Kayseri’de 4/a kapsamındaki aktif sigortalı sayısı bir önceki aya göre yüzde 5,3 düşüş ile 279 bin 528 oldu. 4/a kapsamındaki toplam sigortalıktaki azalış ise 15 bin 670 olarak ortaya çıktı. Kayseri’de Temmuz 2022’de Aktif Toplam (4/a,4/b,4/c) sigortalı sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 4,0 azalış ile 385 bin 835 oldu. Aktif toplam sigortalı sayısındaki azalış ise 16 bin 10 oldu. TÜİK’in İş gücü Araştırmalarına göre de Kayseri’de 4/a kapsamındaki aktif sigortalı sayısı da yüzde 5,3 azaldı. Kısacası ticaret ve sanayi şehri olarak bilinen Kayseri’mizde 16 bin vatandaşımız bu kötü yöneten iktidar yüzünden işini, sigortasını, geleceğini kaybetti! Ne yazık ki, Kayseri AKP ile kaybetmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

 

ONLAR KEYİFLERİ BOZULMASIN DİYE KARANLIĞA SÜRÜKLENEN ÜLKEYİ, VATANDAŞI GÖRMEZLER

 
Vatandaş işini, aşını kaybederken, AKP’li Kayseri Milletvekillerinin mülteci güzellemeleri yaptığını ve kayıt dışı çalışmayı da özendirdiğini de dile getiren Özer, bu kötü gidişe artık dur demenin vaktinin geldiğini söyledi. Özer, “İnsanlar işini, aşını kaybederken, vatandaşın geleceği ipotek altına alınırken, bu şehir milyonların yüzüne baka baka ‘Suriyeliler için 40 milyar doları bu işte harcayan Türkiye, evelallah bir 40 daha harcar. Türkiye mültecilerin cazibe merkezi. Kimsenin bir tas çorbası eksilmedi. Asgari ücretlinin evinin önünde arabası var. Artık ev, araba almak zor değil’ diyen halktan bihaber AKP’li vekilleri de gördü. Bu düzenin artık sonu geldi. Çünkü bu düzen halkın derdini bilmiyor, sorunları çözmüyor, daha da arttırıyor. Onlar keyifleri bozulmasın diye karanlığa sürüklenen ülkeyi, vatandaşı görmezler. Baskı, sansür, yalan, algı ile bu iktidar ve şürekası koltuk ve rant düzenleri sürsün diye halkı yokluğa, yoksulluğa, yasaklara, işsizliğe hapsederken, vatandaş seçimi bekliyor” diye konuştu.

 
ADALET ER YA DA GEÇ YERİNİ BULACAK! HALKIN İKTİDARINDA VATANDAŞ HAK ETTİĞİNİ ALACAK

 
Çarşı-Pazar ziyaretlerinde vatandaşların yaşanan bu tablodan rahatsız olduklarını kendilerine ilettiklerini kaydeden Özer, “Bu yalan ve talan iktidarın sonu gelmiştir. AKP ilk seçimde bu yaptığı haksızlıkların hesabını millete verecek. Vatandaşlarımız yaşanan bu acı tablonun çok iyi farkında. Daha önce AKP’ye oy veren vatandaşlarımız da bu kötü gidişe dur diyecek. Bu nedenle kimse merak etmesin, umutsuzluğa asla kapılmasın. İşsizliğin, yasakların, yolsuzlulukların ve yokluğun tavan yaptığı ülkede, bütün bunların sorumlusu ve mimarı olan AKP İstediği yasağı, istediği sansürü getirsin, gerçekleri asla gizleyemeyecek. Adalet er ya da geç yerini bulacak. Vatandaş ilk seçimde yetkiyi verecek ve halkın partisi işçinin, esnafın, sanayicinin, çiftçinin, gençlerin, emeklinin, umutları çalınan, işsiz bırakılan, alım gücü hiç edilen vatandaşların yüzünü güldürecek, özlenen Türkiye’yi inşa edecek. Türkiye kazanacak, 85 milyon insanımız kazanacak. Ne ezen, ne ezilen insanca, hakça bir düzen, o özlenen adalet ya gelecek ya gelecek” dedi.