Kaynak Makinesi Nedir?

Kaynak Makinesi Nedir?
29 Mayıs 2022 13:54

Kaynak makinesi, kaynak için gerekli olan mekanik ve elektronik cihaz özelliklerine sahip bir üründür. İleri teknoloji ile üretilen akülü kaynak makineleri son yılların gözdesi. Kaynakta büyük rahatlık sunan bu makineleri kullanabilmek için, işlemi başarıyla tamamlamak için biraz elektrik bilgisine sahip olmak çok önemlidir. Web sitemizde kaynak makinesi fiyatları için en uygun rakamları bulacaksınız.

 

Metal işleme endüstrisinde büyük önem taşıyan kaynak makineleri, elektrik akımının ürettiği ısıyı kullanarak metalleri ve alaşımları birbirine bağlamaktadır. Kaynak, aynı yapıdaki bir veya daha fazla metalin ısı etkisi altında eritilerek ayrılmaz bir bağlantı oluşturması işlemidir. Bu işlemi gerçekleştiren makinelere kaynak makineleri denir.

Günümüzde kaynak işlemi gemiler, yapılar, köprüler gibi üst düzey yapılarda kullanılabilmektedir. Bu, özellikle kısa sürede para ve çok iş tasarrufu sağlayarak büyük kolaylık sunar. Kaynak birçok alanda yapılabildiği için farklı kaynak çeşitleri bulunmaktadır. MMA kaynağı, tozaltı kaynağı, elektrik ve ışın kaynakları, inert gaz kaynağı, direnç kaynağı ve daha birçok kaynak türü mevcuttur. Her türlü 2 el kaynak makinesi modelleri sitemizde satışa sunulmaktadır.

Kaynak Makinesi Nasıl Çalışır?

Kaynak makineleri kaynak akımı sağlamak üzere tasarlanmıştır. Cihaz, elektrik tesisatından aldığı elektrik enerjisini voltaj ve yoğunluğa çevirerek kaynak akımı üreterek sabit bir kaynak arkı oluşturur. Kaynak makinesi, alternatif akımı doğru akıma çevirme görevini üstlenir. Bunu yapmanın iki yolu vardır.

Birincisi, elektrik şebekesinin sunduğu alternatif akımı kullanır. İkincisi, donanımı kendi bünyesinden kullanır. Bu bakımdan kaynak makineleri ikiye ayrılmaktadır. Bunlar DC(doğru akım) kaynak makineleri ve AC(alternatif akım) kaynak makineleridir. Kaynak akımının özellikleri ve değerlendirilmesinde farklılıklar vardır. Ucuz 2. el kaynak makinesi modelleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Doğru Akım Kaynak Makineleri

Doğru akım kaynak cihazları olarak kaynak jeneratörleri ve kaynak redresörleri kullanılmaktadır. DC kaynak makinelerinin AC makinelere göre genel avantajları:

-Düşük ampere erişmek oldukça kolaydır.

– Her türlü DC elektrot kullanılabilir.

-Elektrodu doğru seviyede tutmak daha kolaydır.

– Kısa bir ark ile sürekli çalışma mümkündür.

– Düşük akımla kaynak yapılabilir.

-Tavan ve dikey kaynak gibi zor durumları başarıyla tamamlamak kolaydır.

– Azaltılmış sıçrama ve ark parlaması ile ilişkili tehlikeler yoktur.

-DC kaynak makinalarında ince çaplı elektrotlar ile başarı oranı yüksektir. Ayrıca ince cidarlı parçalar sayesinde kaynak işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Alternatif Akım Kaynak Makineleri

Transformatör adı da verilen AC makineleri, DC kaynak makinelerinden daha ucuzdur. AC makinelerin en çarpıcı özelliklerinden biri, AC ile çalışırken ark üflemesinin nadiren sorunlara neden olmasıdır. Ayrıca daha kalın bölümler sayesinde AC ile kaynak yapmak daha kolaydır. Ucuz 2. el kaynak makinesi satışı için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak Makinesini Kullanırken Alınacak Önlemler

Kaynak işlemleri iç ve dış mekan, su altı ve uzay gibi çok çeşitli alanlarda kullanılabilir. Birçok farklı malzemenin birleştirilmesinde kullanılan kaynak işlemi, uygulama alanına göre farklı özelliklere sahiptir. Kaynak makinesi kurulumu ve işlemi sırasında birçok tehlike vardır. Bunun için gerekli önlemleri almanız gerekir.

Önlem alınmadığı takdirde kaynak yapan kişiler birçok sağlık sorunu ile karşı karşıya kalabilmektedir. Göz hasarı, korkudan bayılma ve yanma gibi birçok sağlık sorunu ortaya çıkabilir. Bu olumsuzluklardan kaçınmak için, kaynak yaparken yayılan sıçramalara karşı korunmak için önce yüzünüzü ve göz çevrenizi kapatmalısınız.

Kaynak kaskı olmadan kaynak işleminin yapılmaması çok önemlidir. Ayrıca kaynak bölgesinde yanıcı maddeler varsa bunların kaynak bölgesinden uzaklaştırılması gerekir. Bu, yangın problemlerini önlemek için önemli bir durumdur. Kaynak yaparken iş önlüğü giyerek önlem almak gerekir.

 Kaynak Makinesi Çeşitleri

Uygulamaya ve kaynak türüne bağlı olarak birçok kaynak makinesi türü vardır. Kaynak makinesi çeşitleri;

* Inverter kaynak makinası

* Gaz kaynak makinası

* Boru kaynak makinesi

* Punta kaynak makinası

* Jeneratör kaynak makinası

* Trafo Kaynak Makinası

* Doğrultuculu kaynak makineleri çeşitleri vardır.

Bu çeşitlerden bazıları diğerlerinden daha yaygındır. Inverter kaynak makineleri, geleneksel ve diğer kaynak makinelerine kıyasla çok daha az güç kullanır. Daha küçük ve daha hafiftirler. Doğru akım, tek fazda elde edilebilir ve daha düzgün ve sıçramasız bir ark olduğu için daha verimli kaynak sağlar. Birbirinden uygun kaynak makinesi fiyatları için hemen https://www.sanayiden.com/kaynak-makinasi sitemizi ziyaret edin.