Kaş Laminasyonu Nasıl Uygulanır?

Kaş Laminasyonu Nasıl Uygulanır?
24 Mart 2021 14:02

Kaş şekillendirme ve sabitlenme estetik çözümleri arasında kaş laminasyonu işlemi sıklıkla tercih edilen uygulamalar arasında yer alır.  Kaşa yeni bir form kazandırmak için kullanılır. Uygula yapmadan önce kaşlar şampuan ile yıkama ve primer uygulaması basamakları takip edilerek temizlenir. Bu uygulamalar hem kaş hem deri üzerinde ki makyaj kalıntıları ya da yağ tabaksı gibi işlemi olumsuz etkileyecek unsurlardan arındırılır.

 

 

Temizlik işleminin ardından kaşlar yukarı doğru taranmak suretiyle istenilen forma getirilerek yapıştırılır ve solüsyonlar yardımı ile elde edilen formda sabitlenir. Uygulama yaklaşık bir saatlik süre sonunda tamamlanmış olur. Ağrı ya da acı hissi olmaksızın kaşlara yapılan bu düzenleme ile güzel, doğal ve botoks yaptırmışcasına daha genç bir görünüm elde edilir.

 

Kaş Laminasyonu Kimlere Uygulanır?

 

Kaş laminasyonu uygulamasını tercih edecek kişiler, özellikle kaşları aşağı doğru düşük bir görünümde ve kıvırcık kaş yapısında sahip olan kişilerdir. Kaş formu yüzün tüm enerjisi yansıtır. Enerjisi yüksek ve sağlıklı bir görünüm için laminasyon işlemi doğru ve etkili bir seçim olacaktır.

Kaşlar doğal halleri ile ya da zamanla aşağı ya da yan yönlü olabilmekte ve durum görünümü direkt etkilemektedir. Üzgün, yorgun, sağlıksız hatta yaşlı bir görünüm oluşturabilen düşük kaş formunu iyileştirmek kaş laminasyonu ile mümkündür. Kaşların yukarı taranıp şekillendirilmesi ve bu formda sabitlendirilmesi daha dolgun ve sağlıklı bir görünüm oluşturur.

 

Kaş Laminasyonu Kalıcılık Süresi

 

Kaş laminasyonu uygulama süresi yaklaşık olarak bir saattir. İşlemin kaş üzerinde kalıcılık durumu kişiden kişiye değişmekle birlikte 6 ila 8 hafta arasındadır. Minimum etki süresi 2 ay olarak standartlaşmasının yanında, daha kısa ya da uzun kalıcılık süresi kişiden kişiye değişen özelliklerde farklılaşmaktadır. Kaş laminasyonu sonrasında dolgun, dağınık ve doğal görünümde olan kaşlar aynı zamanda botoks etkisi göstererek yüzü daha genç ve gergin gösterir.

 

Kaş Laminasyonu Fiyatları

 

Kaş laminasyonu yaptırmaya karar verenler, fiyat araştırmaları sonucunda bu işlemin evde kitler aracılığı yapabilecekleri bilgisine ulaşırlar. Her ne kadar uygulamanın farklı fiyatlar ve yerler aracılığı elde edilecek kitler ile evde yapılması mümkün olsa da, yüze yapılacak ve görünüşü direkt etkileyecek bir işlem olması sebebi ile uzman estetisyenler tarafından yapılması daha doğrudur. Yüze uygulanan, kalıcılığı olan işlemlerin yan etkisi olmasa dahi bilen kişiler tarafından uygulanması, istenmeyen sonuçların önüne geçecektir.

Estetik uzmanlarının kaş yapısının uygunluğunu gözeterek, yüze uygun şekilde yapılandırılmış kaş formunu oluşturarak doğru ekipmanlar ve malzemeler ile yapacağı kaş laminasyonu fiyatları, uygulama merkezleri ücret tarifesinden öğrenilebilir. Uygulama fiyatları estetik merkezinin ve uygulayıcı uzmanın durumu ve malzeme kalitesi gibi değişkenler gösterebileceği gibi, kişinin ihtiyaç duyduğu kaş botoksu ya da kirpik laminasyonu ve botoksu gibi ilave uygulamalarla da farklılaşabilir. Ücret ile ilgili en doğru ve güncel bilgiyi tercih edilen profesyonel kurumdan almak uygun olacaktır.

 

Kaş Laminasyonu Zararları

 

Kaş laminasyonu iğne gerektirmeyen bir uygulamadır. Özel yapıştırıcı ve solüsyonlar kullanılarak yapılan işlem zararlı değildir. İşlem öncesi yapılan temizleme ve arındırma işlemi ve işlem sonrasında yapılan vitamin takviyeleri ile kaşlara daha sağlıklı bir görünüm kazandırılır. Kaş laminasyon işleminin kaş kayıplarına yol açtığı gibi olumsuz etkiler söz konusu değildir.

İşlem kopmuş kıl bağlantılarını onarma özelliğine de sahip olduğu için kaş kaybından ziyade kaşlarda bir yenilenme sağlayacaktır. Kaşların yukarı yönlü yapısı, yüzü de yukarı çekerek daha enerjik ve sağlıklı göstereceği gibi işlem sonrasında kaş renginin yenilenmesi ile de elde edilen görünümün daha belirgin olmasını sağlamak mümkündür.