Kaş Kaldırma Operasyonu Hakkında Merak Edilenler

Kaş Kaldırma Operasyonu Hakkında Merak Edilenler
20 Şubat 2023 19:05

Yüz ifadesini belirleyen en önemli detaylardan biri olan kaşlar, aynı zamanda kişinin takındığı mimiklerin, sahip olduğu ruh halinin yansıtılması konusunda da oldukça etkilidir. Kaşların yapısı genellikle kişinin genetik faktörleriyle ilişkilendirilmektedir. Ancak zaman içerisinde çeşitli şekilde kayıplara uğrayabilen kaş altı yağ dokusu ve bağ dokuları böylelikle yüz hatlarında değişikliğe neden olabilmektedir. Bu değişiklikler arasında en yaygın görülen durum ise kaş düşüklüğü olarak kendisini belli etmektedir.

 

Kaş düşüklüğü, kişinin genel olarak estetiğini bozmakla birlikte göz kapağı üzerine yığılmaya neden olabilmektedir. Bu durum ise estetik açıdan yaşatmış olduğu rahatsızlıktan ziyade kişinin görme kalitesini düşürebilmektedir. Daha detaylandırılabilen birçok olumsuz duruma sebebiyet veren bu durum kaş kaldırma operasyonu ile birlikte kolaylıkla tedavi edilebilmektedir. Ancak bu operasyonu yaptırmadan önce birtakım konulara dikkat edilmesi ve detaylı bilgi sahibi olunması tavsiye edilmektedir.

Kaş Kaldırma Operasyonu Nedir?

Kaş kaldırma operasyonu, kişinin yaşına, genetik faktörlere veya dış etkenlere bağlı olarak zaman içerisinde kaşının düşmesi sonucunda ortaya çıkan durumun düzeltilmesi amacıyla yapılmaktadır. Kaş kaldırma operasyonu, temelde iki farklı şekilde yapılabilmektedir. Ameliyatlı veya ameliyatsız olarak gerçekleştirilen bu yöntemlerin verecekleri sonuç da değişiklik gösterebilmektedir. Özellikle botulinum toksini, dolgu tedavisi veya cihazlı işlemler ameliyatsız kaş kaldırma yöntemleri arasında gösterilebilmektedir.

Klasik kaş kaldırma operasyonu olarak bilinen cerrahi yöntem ile birlikte göz kapağı kıvrımından ya da kaşın üst kısımlarından girilerek ilgili rahatsızlık kısa sürede giderilebilmektedir. Göz kapağı ameliyatları ile birlikte de kombine edilebilen bu operasyon tek başına da yapılabilmektedir. Eğer kişi genç bir görünüme sahip olmak amacıyla kaş kaldırma operasyonu yaptıracak ise göz kapağı estetiği ile kombine etmesi halinde daha uzun süreli bir sonuca ulaşabilmektedir. Bu nedenle kaş kaldırma operasyonu öncesi uzman hekim veya cerrahlar ile istişare edilmesi önerilmektedir.

Kaş Kaldırma Operasyonu Nasıl Yapılır?

Kaş kaldırma operasyonu sırasında farklı yöntemler uygulanabilmektedir. Ancak en yaygın olarak kullanılan yöntem, göz kapağında bulunan deri fazlalıklarının alınmasını ifade eden blefaroplasti operasyonu sırasında yapılabilen indirekt yöntemi olarak bilinmektedir. Bu durumda yeni bir kesi yapılmasına ihtiyaç kalmadığından iz kalma ihtimali de sıfıra indirilmektedir. Göz kapağının iç kısmından yukarı doğru kaşın dış bölümleri serbest bırakılmakta ve kişinin istediği yükseklikte tutturulmaktadır. Böylelikle kaşın yalnızca dışta kalan kısımları yükseltilebilmektedir.

Kaş kaldırma operasyonunun uygulanabildiği bir diğer yöntemde ise kaşın üst kısmından yapılan kesi ile gerçekleştirilmektedir. Bu yöntem çok daha uzun süreli bir kullanım sunabilmektedir. Fakat diğer yönteme göre bu işlemde iz kalma ihtimali bulunmaktadır. Buna karşı da çeşitli estetik operasyonu gerekebilmektedir. Kaş kaldırma ameliyatında iz kalmaması için tercih edilen hekimin son derece tecrübeli olmasına dikkat edilmelidir. Bu işlemde doğrudan doku çıkarıldığı için hedeflenen yükselme miktarı ve istenen kaş şekli doğrudan temin edilebilmektedir. Diğer yönteme göre bu seçenekte kaşın yalnızca dış kısmı değil tamamı istenilen doğrultuda yükseltilebilmektedir.

Kaş kaldırma operasyonu ile birlikte alın yükseltme de yapılacak ise farklı bir yöntem uygulanabilmektedir. Kafanın saçlı derisinin hemen ön kısmından yapılan kesilerle bu işlem kolaylıkla sağlanabilmektedir. Eğer alın bölgesi tamamen yükseltilecekse bu durumda tedavi sonrası süreç de aynı doğrultuda uzayabilmektedir. Bu yöntem çok tercih edilmemekle birlikte sadece zorunda kalınan durumlarda tavsiye edilmektedir.

Kaş kaldırma ameliyatları lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilmektedir. Eğer endoskopik yöntemler tercih edilecek ise hasta genel anestezi ile uyutulmaktadır. Bunlarla birlikte ameliyatın tekniğine bağlı olarak elektrokoter, radyofrekans ve bistüri gibi malzemeler operasyon sırasında kullanılmaktadır.

Kaş Kaldırma Operasyonu Sonrası Tedavi Süreci Nasıldır?

İdeal kaş görünümüne sahip olmak isteyen kişileri operasyon sonrasında sorunsuz bir dönem beklemektedir. Operasyondan hemen sonra kişi, yoğun aktiviteler haricinde günlük yaşantısına normal bir şekilde devam edebilmektedir.

Kaş kaldırma operasyonu, cerrahi bir işlem gerektirdiğinden ötürü ilgili bölgede şişlik, morluk veya kızarıklık gibi durumlar gözlemlenebilmektedir. Bu etkiler ortalama bir hafta içerisinde kendiliğinden kaybolmaktadır. Belirgin bir ağrı beklenmeyen bu dönemde kişiler ilk 2 gün içerisinde kaşlarını hareket ettirmekte zorluk çekebilmektedir. Bunun yanı sıra endoskopik yöntemlerin kullanıldığı operasyonların sonrasında kişiler geçici olarak his kaybı yaşayabilmektedir. Ameliyat sonrasında kişilerin yara yerlerinde bir hafta boyunca su değdirmemeleri tavsiye edilmektedir. Operasyon sırasında atılan dikişler, kaşların durumuna göre 10. günün sonunda alınmaktadır.

Kaş kaldırma operasyonu 18 yaşını dolduran her birey tarafından tercih edilebilmektedir. Estetik görünümünden rahatsızlık duyan veya kaşlarının düşük olmasından dolayı görmede sorun yaşayan herkes bu operasyonu yaptırabilmektedir.

Aradığım Doktoru Nasıl Bulabilirim?

Hastalık ve rahatsızlıklarınıza yönelik yapacağınız sağlık aramalarında doğru sonuçlara ulaşmanız son derece önemlidir. Tedavilerden alınacak başarı oranı, rahatsızlığın boyutuna olduğu kadar işlemi gerçekleştiren uzmanın tecrübe ve yetkinliğine de bağlıdır. Online randevu platformu Medyland, kullanıcı dostu gelişmiş arayüzü ile sağlık aramalarınıza yönelik en doğru sonuçları vermekte ve randevu alabilmenize olanak sağlamaktadır. Medyland ile yüz germe veya kaş kaldırma gibi sağlık aramalarınızı yaparak sizlere en yakın doktorları, klinikleri ve hastaneleri listeleyebilir, hastaların doktorlar hakkında yaptıkları yorumları görebilir, takvimden ücretsiz bir şekilde randevu oluşturabilirsiniz!